Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem 16 Haziran 2023 463 Görüntüleme

Kuşadası limanına ilgi artıyor

Kruvaziyer turizminde dünyada gözler Akdeniz rotasının kilit noktasında yer alan Türkiye‘ye çevrilirken, sektör temsilcileri hem yerli hem de yabancı turistlerin gemi seyahatine ilgisinin giderek artacağını, yeni destinasyonların oluşturulacağını belirtti.

Türkiye, dünya kruvaziyer turizminden aldığı payı artırırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünün verilerine göre, bu yılın ilk 5 aylık döneminde Türkiye limanlarına yanaşan kruvaziyer gemi sayısı yüzde 43 artarak 279’a ulaştı, aynı dönemde yolcu sayısı da yüzde 114 artarak 299 bin 377’e yükseldi.

“Yoğun ilgiden dolayı Türk yolcu hedefimizi de revize ettik”

Celestyal Cruises Türkiye Direktörü ve Karavan Turizm Cruise Direktörü Özgü Alnıtemiz de dünya kruvaziyer turizminde gözlerin Türkiye’ye daha çok çevrildiğine işaret ederek, bu sezon Kuşadası Limanı‘na toplam 104 sefer düzenleyeceklerini anlattı.

Sezonda toplam 120 bin yolcu taşıyacaklarını ifade eden Alnıtemiz, ağırlıklı Ege ve Akdeniz programları yaptıklarını söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil