Ana Sayfa Yazarlar 17.06.2023 641 Görüntüleme

Araştırmacı , Yazar

BÜYÜK MÜJDE ! İŞTE YÜZYILIN PROJESİ !

Vizyon dediğin böyle olur ! Yeni yüzyıla da bu yakışır ! Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçe. Hay aklınızla bin yaşayın. Neden daha önce akıl edemediniz? Bu dahiyane bir fikir ! Tabii ya, sayıyı da yüzyıla uygun şekilde yuvarlamak lazım !

Ekonomik kriz, cari açık, enflasyon, işsizlik, yoksulluk, demografik yapının bozulması, eğitim sorunu, üretim, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı… Bunlar önemli değil ! 100 il, 1000 ilçe sayısını bir tutturalım, bunların hepsi anında düzelir ! Ne ekonomik kriz kalır, ne enflasyon nede işsizlik sorunu ! Üretim patlaması yaşarız ! Ülke güllük gülistanlık olur! Uçarız uçar !

Şu anda 81 il, 922 ilçe var. 19 yeni il, 68 ilçe daha ne ki? Aslında, olmuşken bin il, 10 bin ilçe olsa daha iyi olur ! İşsizlik sorunu tamamen ortadan kalkar ! Ekonomi düzelir, cari fazla bile veririz! Valisinden kaymakamına, müdüründen şoförüne binlerce kadro doğar. Yönetim binaları, araç gereç bunlar bizim için küçük detaylar. İnşaatta ve altyapıda elimize kimse su dökemez. Bunları anında hallederiz. Ekonomiye yük getirecekmiş, kaynak gerekliymiş… Bunlar da hikaye ! Mehmet bey halleder !

Çiçeği burnunda, yeni bir gündemimiz oldu. TV yorumcularına gün doğdu. Artık günlerce bu konu tartışılır. Uykularımız kaçacak. Süreci büyük bir heyecanla takip edeceğiz ! Herkes, haklı olarak kendi ilçesinin il olmasını, yaşadığı beldenin ilçe olmasını isteyecek. Kaymakamlar vali olma, muhtarlar belediye başkanı olma hayalleriyle yatıp kalkacak ! İktidara çok oy çıkan ilçeler ve beldeler şanslı. Yemişim kriterini ! ilçe olmak için, 100 bin nüfusu geçmiş olmak gerekiyormuş ! Bence bu hiç önemli değil ! Bu defa hedef büyük, sayıda fazla. Hadi bakalım Sn.vekiller, sivil toplum örgütleri iş başına, gösterin gücünüzü ! İlçenizi il, beldenizi ilçe yaptırında görelim.

Benim gönlümden de Kuşadasının il olması geçiyor. Olursa, 100 nolu plakaya da Kuşadası adına talibim. Sn.vekillerimiz, adalılar, Kuşadalılar haydi örgütlenelim. Şimdiden başlayalım kulislere. Kuşadasının tüm kriterleri tutuyor ama, ah şu oy konusu! Yarı yarıya bari olsaydı. Ne o öyle % 73 !

Şaka bir yana, ülkenin onca hayati sorunu varken, bu mudur önceliğimiz ? Herşeyin bir sırası var.

Zorunluluk arzeden; il merkezine çok uzak olan ilçeler, turizm bölgelerindeki ilçelerimiz, beldelerimiz. Gelişmesi, kalkınması gereken yerleşim yerlerimiz. Bunlar için tabii ki, gereken yapılmalı. Sayı vererek, konuyu yeni yüzyıla bağlayarak böyle bir fikri ortaya atmak ne kadar doğru acaba? 100 olması şart mı? İhtiyaca göre, 88 olur, 97 olur, gerekirse 102 olur, 105 olur. Neden 100’e, 1000’e takılıyoruz? Şimdi işin yoksa sayıyı tutturmak için uğraş dur ! Listeye girenler bayram edecek, giremeyenler üzülecek.

Bu ülkede öyle mahalleler var ki, nüfusu bir çok ilden daha büyük ! Mesela; Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesi, 141 bin 11 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık mahallesi. Bayburt, 84 bin 241 kişi ile en az nüfusa sahip olan ilimiz. Bayburt’u, 84 bin 366 kişi ile Tunceli, 92 bin 481 kişi ile Ardahan takip ediyor. Bunları vali yönetirken, 141 bin nüfuslu Bağcılar mahallesini muhtara bırakmışız. Sn.Kılıçdaroğlu’nun pes dedirten bir projesi vardı. Her muhtara özel kalem müdürü ve makam aracı verecekti ya. İşte bu muhtar hakediyor! Güleriz ağlanacak halimize.

Allah razı olsun. En azından bir süre hayat pahalılığını, geçim derdini, ülkenin onca sorununu unutup bu konuya yoğunlaşacağız.

Bilge liderimizin vardır bir bildiği !

Ne diyeyim, hayırlı olsun.

İlyas Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil