Ana Sayfa Yazarlar 10.07.2023 553 Görüntüleme

Yazar , Şair , Ressam, Aktivist. Evin Burası Platform Kurucusu

DÜŞLER SOKAĞI’NDAKİ MELEK

Meleklere inanır mısınız? Ben inanırım. Ama hani o cennette olduğu söylenen, kanatlı, uçabilen ve genellikle kadın olarak söylenen meleklere inanmam. Benim inandığım melekler yeryüzündedir. Uçamazlar, kanatları yoktur.Kadın veya erkektir o melekler.Yaşadığımız dünyada onları bir çok şekilde görebiliriz.Bir otobüste, bir parkta, bir sınıfta, bir market sırasında, bir ocakbaşında, bir kedi kabına mama bırakan bir köşe başında…. Bakmanız ama gerçekten bakmanız gerek. Anlarsınız zaten görünce.

Yeşim’in Adası’ndaki Düşler Sokağı’ ndan bahsetmiştim size. Hatta 8 Mart’taki yazımda Düşler Sokağı’ndaki kadınları yazmıştım size. Bilge Baykuş olan Arzu Kalender’ i, Kelebek olan Süheyla Ergüven ‘i, Uğur Böceği olan Seher Arslanboğa’ yı, Beyaz Kuğu Aynur Ari, Tavus Kuşu olan Aysun Duyar’ı, Arı Maya Seçil Barışık Kurşun ‘u, Sarı Civciv Ayşin Bahar’ ı.. Onları anlatmıştım sizlere. Tüm hepsini tek tek anlatamamanın sıkıntısı vardı. O kadar çoklar ki. Bir sonraki yazıma almayı düşünmüştüm digerlerini, erkek arkadaşları da dahil ederek. Yeşim’in Adası’ndaki DÜŞLER SOKAĞI’ na girdiğinizde bu yeryüzündeki benim gördüğüm melekleri çok rahatlıkla görebilirsiniz. Dokunabilir, konuşabilir hatta kocaman sarılabilirsiniz onlara. Bugün Düşler Sokağımız Keder dolu. Gözyaşlarımız dışarıdaki rüzgara karışıp, gökyüzüne savruldu. KADER’ imiz bizleri derin bir Kedere bırakarak Ada’mızın semalarındaki yerine çekildi. Ona koyduğum isim Yunus balığıydı.Yavrularını asla bırakmayan,insanlara yardım eden,sadık ve narin… Kader Çelik benim Yunus Balığımdı. Aralık ayında doğum günü partime Arzu ile geldiğinde tüm o yorgun ve kemoterapinin can acıtıcı izlerine rağmen “Yeşim ablam seni tanımak bana ne güzel bir armağan” diyerek o sımsıcak gülüşüyle kocaman sarılması ve deprem koşuşturmasındaki ara ara yardım amaçlı konuşmalarımız ve en son ofisime ugradığındaki son sarılmışımız. Kulağına fısıldadım”Sen benim Yunus Balığımsın,gelecek yazımda okursun’dediğimde “Gerçekten mi? Beni unutmayacağını biliyordum, yunus balığı ne güzel. Çok teşekkür ederim canım ablam” diyerek tekrar sarılması. Şimdi maviliklerdesin Yunus Balığım, Kader’im..MELEĞİM.

DÜŞLER SOKAĞI ‘nın MELEĞİ’ ydin tıpkı diğerleri gibi.

Senin;sokağımızda, aramızda, Yunus Balığı gibi birimizden diğerinin kalbine yüzeceğinden eminim. Anılarımızda, konuşmalarımızda, gözyaşlarımızda, kahkalarımızda hep olacaksın. Şanlıyım, yeryüzündeki meleklerden birini daha tanıdım,konuştum, sarıldım,…. Yeşim’in Adası’nın Düşler Sokağındaki Meleği.. Vedalar gidenler içindir. Sen gitmedin ki sana veda edeyim.

“Ölümden ne korkarsın.

Korkma ebedi varsın”

diyen Yunus misali.

Sen hep varsın.

Yeşim/09 Temmuz 2023

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

KAP BEDENLER

KAP BEDENLER

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil