FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 7.08.2023 575 Görüntüleme

Araştırmacı , Yazar

MÜJDE, NUR TOPU GİBİ BİR SİYASİ PARTİMİZ DAHA OLDU !

Daha önce parti kuranlar, bu isim neden bizim aklımıza gelmedi diye eminim hayıflanıyordur !

Ülkede, etkin durumda 126 siyasi parti vardı. “ATA” Parti ile bu sayı 127 oldu. 10 tanesinin ismini ben kendi adıma, doğru düzgün sayamam ! Ne kadar çok parti var değil mi? Bu konuda rekor Bulgaristan’da 7 milyon nüfusa sahip olan ülkede toplam kayıtlı siyasi parti sayısı 200. Bu hızla gidersek Bulgaristanı yakında geçeriz. Ülke siyasetinde, özellikle de muhalefet cephesindeki tıkanmışlık başka partilerin de kurulacağının habercisi diyebiliriz. Siyasi parti kurmak kârlı bir iş olmalı ki, sayı bu kadar fazla.

ATA Parti, eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek tarafından kurulmuş. Partiden yapılan açıklamada, partinin ana politikasının, Atatürk’ün gerçekleştirdiği Türk devrimini, bilgi çağı gerçekleriyle yeniden yorumlayarak, yeniden Türk devrimini tasarlamak olduğu belirtiliyor. Tek cümlelik bu ana politika ne kadar etkileyici değil mi? Kulağa çok hoş geliyor. Belli ki, ATA Parti, siyasetteki muhalefet boşluğunu doldurmaya aday. Partinin ana politikası, Atatürkçü seçmenin oylarını hedef alıyor. Tabii ki, sadece CHP nin değil, milliyetçi seçmenin de oylarına talip olduklarını düşünüyorum. CHP nin kurucu değerlerinden uzaklaşması, parti içi çekişmeler, iktidara alternatif olamaması, öyle anlaşılıyor ki, birilerinin iştahını kabartmış yada durumdan vazife çıkartmalarına neden olmuş.

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek’in özgeçmişi özetle şöyle; Eski Kültür bakanı Sn. Zeybek 1944 yılında Bayburt’un Kitre köyünde doğdu. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Çayeli, Rize; Pazaryeri, Bilecik; Şiran, Gümüşhane; Ilgaz, Çankırı; Tortum, Erzurum; Kahta, Adıyaman ve Keles, Bursa ilçelerinde 10 yıl kaymakamlık yaptı. 1977 yılında Gün Sazak’ın Gümrük ve Tekel Bakanlığı döneminde, bu bakanlıkta müsteşarlık yaptı.

79 yaşındaki Zeybek eski bir MHP li. Bana göre gerçek bir Türk milliyetçisi. Siyasete Alparslan Türkeş ile beraber CMKP’de başlayan Zeybek, aynı partide gençlik kolları genel başkanlığı da yapmış deneyimli bir siyasetçi. Bir çok partide değişik görevlerde bulundu. Tek handikap Sn. Zeybek’in ilerlemiş yaşı.

ATA Parti, zaten düşük olan CHP oylarını böler mi? Arayış içerisindeki CHP seçmeni ATA partiye meyleder mi? Diğer partilerin seçmenlerinin oyunu alabilir mi? Bunu zaman gösterecek.

Partinin 40 kişilik kurucular kurulunda ilginç isimler var. En çok dikkatimi çeken Sn. Alper Aksoy Sn. Aksoy benim de yakından takip ettiğim, kitapları çok okunan saygın bir isim.

Türk seçmeni, özellikle muhalif seçmen arayış içerisinde, çaresizce bir kurtarıcı arıyor. Böyle dönemler; siyasi ve ekonomik konjektürü iyi değerlendiren, siyaseti doğru okuyan partilerin sürpriz çıkışlar yaptığı dönemlerdir. 2002 yılında Ak(!) Parti’nin sürpriz çıkışı da böyle olmuştur.

Ne diyelim, hayırlı olsun.

İlyas Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

MUHTEŞEM ÖTESİ BİR ŞEY!

MUHTEŞEM ÖTESİ BİR ŞEY!

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil