Ana Sayfa Yazarlar 7.09.2023 466 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

BALIKÇILAR KAHVESİ – OBJEKTİF OLALIM

Kuşadası’nda son günlerde gündemde olan ve Balıkçılar Kahvesi etrafında koparılan fırtınanın nasıl bir süreç izlediğine bakarsak belki daha sağlıklı fikir edinebiliriz.

Kuşadası Belediyesi 2019 yılında alınan meclis kararı ile, kiraya vermiş olduğu taşınmazların 2886 sayılı kanuna uygun olarak ihale edilmesini kararlaştırdı.

Bu süreç aynı zamanda alt kiracılık sisteminin getirdiği haksız kazançları da ortadan kaldırmayı amaçlıyordu. Kuşadası Belediyesi’nin açıklamalarından edindiğimiz bilgilere göre, Su Ürünleri Kooperatifinin lokal olarak kiraladığı alanı alt kiracılık sistemi ile kafe olarak işlettiği tespit edildi. Su Ürünleri Kooperatifinin tahliyesi istendi. Kooperatif ise Kuşadası Belediyesi’ne karşı Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2020/309 E sayılı dosyası üzerinden kiracılığın tespiti davası açtı.

Kuşadası Belediyesi de Su Ürünleri Kooperatifine kiracı sözleşmesinin 10 seneden fazla süre ile yenilenmiş olması nedeniyle Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesinin 2021/83 E sayılı dosyası üzerinden tahliye davası açtı.

Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından kooperatifin tahliyesine karar verildi.

Kooperatif bunun üzerine tahliye olmamak için icranın geriye bırakılması kararı aldırdı.

Su Ürünleri Kooperatifi 24.02.2022 tarihinde Kuşadası Belediyesine müracaat ederek Kuşadası Belediyesi ile işbirliği yapmak istediğini beyan etti. Konu Kuşadası Belediyesi meclisine taşındı. Kuşadası Belediyesi 01.03.2022 tarihi 134 sayı numaralı meclis kararı ile davacı ile ortak işbirliği yapılması kararı aldı.

Kuşadası Kaymakamlığı’na protokol yapılmasında sakınca olup, olmadığı soruldu. Kaymakamlık sakınca olmadığına dair görüş belirtti…Ve bir protokol hazırlandı. 25 yıl süreli ortak işbirliği protokolü kapsamında , davacıya balık hali üzerinde bulunan taşınmazın üst kısmında meydana bakan tarafta , depo , sergi amaçlı 152.50 m2 alan tahsis edilmesine , davacının da balıkçılık kültürünü geliştirmesine karar verildi.

Taşınmazın ön kısmında ise, Kuşadası Belediyesi tarafından kafe ve restaurant işletmesi yapılması protokolde yer alır. Ortak işbirliği protokolünün yerine getirilmesi için proje çizilmesi ve kapsamlı tadilat yapılması kararlaştırıldı. Kooperatif ile Belediye arasında Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesinde bulunan dosyalar hakkında sulh olunup, kooperatifin tahliyesi için sulh protokolü imzalandı… Sulh protokolü gereğince , kooperatif , davacı olduğu davasından vazgeçecek , davalı olduğu dosyada ise istinaf başvurusundan vazgeçecekti.

Ortak işbirliği protokolü imzalanırken, basın mensupları, Kuşadası Belediye Başkanı ve Kooperatif yetkilileri ve avukatlar bir araya geldi, basına birliktelik pozları verildi. Kooperatifin 11.08.2022 tarihinde de taşınmazı tahliye ettiği, bu tarihte Tahliye Teslim Tutanağı düzenlendiği Kuşadası Belediyesi’nin kamuoyu açıklamalarında yer aldı.

Kuşadası Belediyesi’nin açıklamalarına göre , Balıkçı Kahvesinin proje çizimine başlanmasına karşın, inşaat yasakları nedeniyle süreç uzadı.. Gelinen noktada 07.08.2023 tarihinde de Kooperatif, aldatıldığını ve hile ile tahliye edildiğini iddia ederek , tahliyenin durdurulması istemiyle yeni bir dava açarak, yaşadığımız bu son olaylara neden olundu…

Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesi , 01.09.2023 tarihinde Kooperatifin tahliyesinin iptali talebini haklı bulmayarak, red kararı aldı. Balıkçılar Kahvesinin niçin açılmadığı , neden kullanılmadığı ve halkı kimin mağdur ettiğini merak edenler, yaşanan yukarıdaki sürece bakarak , anlayabilirler.

Yeter ki , objektif olalım… Sürece dikkatle bakalım.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

AÇLIK, YOKSULLUK VE BÜYÜME!

AÇLIK, YOKSULLUK VE BÜYÜME!

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil