FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 11.09.2023 371 Görüntüleme

DEĞİŞMEYEN DEĞİŞİM

Ülkemizde son 22 yıllık döneme baktığımız zaman geldiğimiz ekonomik, sosyo – kültürel nokta beklenenin dışında olmadığı görüyoruz. Plana bile gerek olmayan bir çalışma sonucu sadece. Nasıl mı?

Ülkede bu süreçte hiçbir siyasal, kültürel ve ekonomik sorun çözülmemiş durumda. Hiper enflasyon 2001 in tekrarı niteliğinde, hala ekonomik sorunlar, açlık, türban ve terör masada ilk 5 konu içerisinde. Bunca sorunun hiç aşılmamasına rağmen seçim sonuçları değişmiyor ve muhalefet ise hala başarısız oluyor. Dümeni tekrar yerel seçimlere kırıyor.

Toplumun yoksulluğu ile oynanarak yaklaşık 10 milyondan fazla birey fakir fukara yardımına muhtaç edildi. Bu rakamın içinde dernek yardımı alanlar yok. Bu sayı toplam aktif seçmenin % 15 inden fazla. Yardımlar kesilmesin diye düzen değişikliği karşıt kesim.

İş ve işçi bulma partisinin yandaş gelirli çalışanları da seçim aritmetiğine eklendiğinde mevcut oy potansiyelinin %30 u iktidar yanlısı olarak karşımıza çıkıyor.

Bilgisiz, cahil kesimin algıları ile oynamak ise çok daha kolay ve masrafsız..

Oy toplamak için din, bayrak ve namus üzerinden yalan algısı yapmak yeterli kalıyor. Biraz sıkışınca muhalefeti terör yanlısı ve din düşmanı ilan etmek ise düğüm atılmasına yetiyor. Din ve vatan sevgisini sömürmek kafi. Ekonomik alanda sorun artıp, bucak kemiği kestiği anda dış güçlerin etkisinden bahsetmek, dünya lideri bir ülke olduğumuzu anlatmak ve kıskanılan bir hayatımız olduğunu söylemek ise makul derecede yeterli. Hatta zamların gece yarısı operasyonu ile gökten geldiğini söyleseler kimse şaşırtmıyor. Fıkrası çıkmıyor, kabaresi yapılmıyor bile.

Medyayı da baskı altına almak ve sistemden pay almalarını sağlamak, kapitalist düzende iş görüyor. Bir gün faiz enflasyonun nedeni oluyor, diğer gün ise sonucu. Her türlü manipülasyon yapılması artık daha da kolay oluyor.

Bu siyasi iklim uluslararası okullarda okutulsa kimse işin içinden çıkamaz diyerek tebessüm ederken asıl soru akıllara geliyor. Muhalefetin değişmeyen değişim içerisinde en radikal aktör olduğu gerçeğini, akademik olarak kime nasıl açıklayabiliriz.. Rotası olmayan muhalefet varken iktidarın da seçim kazanmak için pek bir şey yapması gerekmiyor aslında…

Değişmeyen değişim içerisinde tekrar yerel seçimlere kırıyoruz rotamızı…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

KAP BEDENLER

KAP BEDENLER

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil