FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 21.09.2023 435 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

CHP Kadın Kolları ve Askıda Simit kampanyaları

CHP Kadın Kolları, 81 il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

Kuşadası CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

” Araştırmalara göre Türkiye’de 5 yaş altı çocukların bodurluk oranı yüzde 10’lara kadar yükseldi. Üstelik bu sayılar her geçen gün artıyor. Çocuklar açlık kıskacına hapsolmuşken, AKP çocukların bir öğün yemeğine dahi göz dikti.
Seçim öncesinde, okullarda ‘1 öğün ücretsiz yemek’ verdiği öğrenci sayısını 5 milyona çıkaracağını vadeden tek adam iktidarı, okul öncesi ve yatılı okullarda verdiği ücretsiz öğünü kesti. 1 milyon 400 bin öğrenciyi tek öğün doyurmak bile gözlerine battı. Deprem bölgesi hariç tutularak ücretsiz öğün kaldırıldı. Hem de bir genelge ile… Bu elimde gördüğünüz genelgede ne mi var? Açlığa sürüklenen çocuklar var. Yetersiz olan bu uygulama hangi gerekçe ile kaldırıldı? Tasarruf için mi? Tasarruf yapacaksınız, Saray harcamalarından yapın. “
Ayşegül Dağlı açıklamasında, tüm il ve ilçelerde eşzamanlı eylemler başlatacaklarını da duyurdu.
Öncelikle şunu söylemelim; CHP Kadın kolları tam zamanında bir eylemlilik planlamış.Çünkü askıda simit kampanyalarının büyük ilgi gördüğü bir süreci yaşıyoruz.7 TL’ye simit alamayan öğrencilerin imdadına askıda simit kampanyaları yetişiyor.Bununla ilgili haberimizi de sizlerle paylaşacağız..Ama önce doğru politikalar üreten CHP Kadın Kollarını da sahada daha fazla görmek ve eylemliliklerinden haberdar olmak ister, kolaylıklar dileriz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil