FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 25.09.2023 355 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

HODRİ MEYDAN

Gazeteci herkesin keyfine ve isteğine göre yazı yazmaz. Öngörülerine önem verir ve kendi kişisel tecrübesini yazılarına yansıtır.
Olgulara dayanarak haber ve yorum yapar…
Mesela, son Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı partileri tespit ederken, oy oranlarına bakar ve gelecek için sağlıklı öngörülerde bulunur.
Gönlünden geçen partiyi yerel seçimlerde 1. parti olarak ilan etmez. Partili bile olsa, sahaya bakar ve orada gördüklerini aktarır.
Gazeteciler, duygularına göre ve kişisel tercihlerine göre mesleğini icra etmez..
Ya da kafasına göre olayları ve olguları çarpıtamaz.
Elimizden geldiğince bizler de böyle yapmaya çalışıyoruz..
14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonra da öyle yaptık.Seçimler öncesinde kafamıza göre 1. ilan etmedik.
Şu anki analizlerimizi de son seçimlere bakarak yapıyoruz.
28 Mayıs seçiminde Kuşadası’nda 100.883 seçmenden 84.145’i oy kullanmış..83.547 geçerli oy sayılmış.1. turda yani 14 mayıs’taki oyunu yükselten Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 72.62 oy oranı ile ilk sırada yer almış.
Bu oyların içinde CHP’nin örgütsel oy oranları ile büyük emeği bulunsa da, diğer partilerin ve Millet ittifakının da oyları bulunmakta…
Yerel seçimlerde aynı oy oranları toplanabilir mi?
Ya da Kuşadası’nda ittifaksız da olsa CHP tek başına yerel seçimi kazanabilir mi?
Dün bir açıklama yapan Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, belediye başkan adaylarının Ömer Günel olacağını ve seçimlere ittifaksız gireceklerinin işaretini verdi.
Yerel seçimlere 6 ay kadar bir süre kaldı…Aday adaylarının bile sahneye çıkmadığı bir ortamda tahminde ya da varsayımda bulunmak imkansız..
Varsayımlarla yorum yapmak yanlış olur…
Ancak, şu bir gerçek, CHP Kuşadası İlçe Örgütü bütün partilerden birkaç adım önde…
Sayın Mehmet Gürbilek dünkü açıklaması ile bu durumunun bir kez daha altını çizmiş oldu…
Olgulara bakarsak, CHP yerel seçimin favori partisi olarak açık seçik görülüyor….Elbette, belediye başkan adayının da önemi var…
Yine de, ben seçim öncesinde kağıt üzerinde olmasa da ilkeler üzerinde doğal ittifakların yapılacağını öngörüyorum.. Gürbilek’in açıklamasını gelişen yeni durumlara karşı bir hodri meydan okuma olarak görüyorum..

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil