Ana Sayfa Asayiş, Gündem, Yaşam 28 Eylül 2023 191 Görüntüleme

Sağanak yağışta altyapı önlemleri etkili oldu

Kuşadası’nda dün gece etkili olan gök gürültülü sağanakta, Kuşadası Belediyesi ekipleri kent genelinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gece gündüz çalıştı. Yabancı maddeler nedeniyle tıkanan yağmur suyu kanalları ve mazgallara ekipler tarafından anında müdahale edildi. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kentin farklı noktalarında yeni imal ettiği yağmur suyu ızgaraları da olası su taşkınlarının önüne geçti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Aydın için yapılan yağış ve fırtına uyarısının ardından Kuşadası’nda dün gece şiddetli sağanak etkili oldu. Kuşadası Belediyesi de Başkan Ömer Günel’in talimatıyla kent genelinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için uyarının yapıldığı ilk andan itibaren tüm ekipleriyle sahaya indi. Teyakkuza geçen ekipler, özellikle trafik akışının yoğun olduğu sahil bandı, Güvercinada Caddesi ile Ege, Cumhuriyet ve Kadınlar Denizi mahalleleri olmak üzere kentin farklı noktalarında yaşanan aksaklıklara anında müdahale etti.

YENİ İMAL EDİLEN YAĞMUR SUYU IZGARALARI OLASI TAŞKINLARI ÖNLEDİ

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince daha önceden belirlenen yerlerde yeni imal edilen yağmur suyu ızgaraları ve kanalları olası su taşkınların önüne geçti. Acil Müdahale Birimi ekipleri, yabancı maddeler nedeniyle tıkanan yağmur suyu kanalları ve mazgalları temizledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise yollara devrilen ağaçları kaldırdı. Kuşadası Belediyesi’nin çalışmaları kent sakinleri tarafından takdirle karşılandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil