FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 11.10.2023 315 Görüntüleme

Araştırmacı , Yazar

EL-İNSAF ARTIK ! BUNUN İÇİN Mİ ÜÇ AY DÜŞÜNDÜNÜZ ?

Emeklilere böyyük müjde! Bir defaya mahsus 5000 ₺ ! Toplamda 62 milyar ₺ ediyor. 62 milyarı 5000’e böldüğümüzde, yaklaşık olarak 12 milyon emeklinin bu paradan yararlanacağını görüyoruz. Oysaki, 15 milyon 466 bin 595 emeklimiz var. 3 buçuk milyon emekli başka bir işte çalıştığı için bu paradan yararlanamayacak. 2. işte çalışanların büyük kısmı açlık sınırının çok altinda ücret aldıkları için mecburen çalışıyor.

Yüksek enflasyon nedeniyle, sürekli artan açlık sınırı şimdilik 14 bin ₺ civarında. Emekli çalışmazsa, açlık sınırının yarısına düşmüş bir ücretle yaşamını nasıl idame ettirecek?

Emeklini 7500 ₺ gibi bir ücrete mahkum edeceksin, adam yaşamak için çalışmak zorunda kalacak! Sonra, “Sen emekli olduğun halde çalışıyorsun” diye 5000 ₺ ikramiyeden mahrum edeceksin ! Bu mudur adalet? Temmuz’da çalışan memura verilen seyyanen zam emekliye verilmeyerek bir ayrımcılık yapılmıştı. Bu da ikincisi. 5 milyon emekliyi açlık sınırının yarısında bir ücrete mahkum etmek devletin ayıbıdır. Ayrıca utanç vericidir!

Bir tarafa verip, diğer taraf görmezden gelindiği için, hakkaniyet, adalet, dengeler altüst oldu. Prim/gün sayısının, yüksek prim ödemenin hiç bir anlamı kalmadı. TV lerde sürekli görüyoruz. Emeklilerin durumunu düzeltmek için çoook kapsamlı iyileştirme çalışmaları 3 aydır devam ediyordu. İşte sonuç ortada!. Bir defaya mahsus verilen 5000 ₺ çoğu emeklinin borcuna gidecek, sonra ne olacak? Emekli, arkadaşıyla oturup bir çay içmekten korkuyor. Meyveyi manav tezgahında, eti kasap vitrininde görüyor. Ücretleri bugün açlık sınırının üzerine çıkarsanız bile; yüksek enflasyon nedeniyle çok kısa sürede tekrar açlık sınırının altına düşüyor. Enflasyonu düşürmenin tek bir yolu var. Üretimi artırmak.

Elimizdeki her kuruş kaynağı üretime yönlendirmek zorundayız. Emeklilere verilecek olan bu 5 bin ₺ hazineye 62 milyar ₺ yük getirecekmiş. Siyasi irade bunu da özellikle vurguluyor. Evet 62 milyar gerçekten çok büyük para.

Peki o halde! gelin bir hesap yapalım. ALIN O 62 MİLYAR TL’Yİ… 81 il’e eşit olarak dağıtın. Her il’e 765 milyon ₺ düşüyor. Güzel para. Hadi bakalım görelim maharetinizi! ülke genelinde fabrikalar açın. İstihdam yaratın. Emeklinin işsiz çocuğu oralarda çalışsın. Üretimi artıralım. İşsizliği ve enflasyonu düşürelim. Kalıcı ve sürdürülebilir çözüm budur. Naçizane ikinci bir öneri daha; 62 milyarın tamamını tarım ve hayvancılığa destek olarak kullanalım. Eti , sütü, sebzeyi, meyveyi daha ucuza tüketelim. Adalet ve kalkınma ancak böyle mümkün olur!

Vereceğiniz 5000 ₺ ile emekli bir kere nefes alacağına, bu şekilde sürekli nefes alsın. Bunları başarmanın garantisini verin. Emekliler, o 5000 ₺ den seve seve vazgeçecektir. Yok, “biz bunları yapamayız” diyorsanız. Çok hoşunuza gidecek bir öneri daha! Mercedes’in, Audi’nin yeni modelleri çıkmış! Mevcut makam araçlarını yenilemek lazım. 62 milyarı emekliye vermek yerine, bunlar için de harcayabilirsiniz. Malum, itibardan tasarruf olmaz!

İtibar nedir? Bak ben sana söyleyeyim. İtibar, emeklini, insanca yaşatmak, namerde muhtaç etmemektir!

İlyas Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil