Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Yaşam 12 Ekim 2023 374 Görüntüleme

KUŞADASI ÇARŞILARINDA GURBETÇİ BEREKETİ

Kuşadası Kuyumcular Derneği Başkanı Özgür Evran, 2023 yılı turizm sezonunu, Kuşadası çarşıları açısından değerlendirdi.
Sağlık caddesi esnafını ve üst çarşıyı 2023 turizm sezonunda gurbetçi tatilcilerin alış verişlerinin kurtardığını ifade eden Kuyumcular Derneği Başkanı Özgür Evran, limanın ağzında bulunan alt çarşının bir kısmının ise gelen kruvaziyer gemi sirkülasyonundan payını aldığını, esnafının bütününün gemilerden payını alamadığını belirtti.
Kuşadası’ndaki acentaların limana inen gemi turistini Efes’e yönlendirmesi nedeniyle, kuyumcu ve turistik eşya satıcıları esnafı olarak yeterince kazanç sağlayamadıklarının altını çizen Özgür Evran, 2023 sezonunun 2022 sezonuna nazaran daha yavaş geçtiğini de sözlerine ekledi.
Gurbetçi tatilciler olmasa Sağlık Caddesi esnafının zor bir sezon geçirebileceğini vurgulayan Kuşadası Kuyumcular Derneği Başkanı Özgür Evran, kurumların alacağı radikal kararlar ile, Kuşadası’ndaki çarşılarının hak ettiği canlılığa kavuşabileceğini, bu yöndeki adımların önümüzdeki sezonda mutlaka atılmasını beklediklerinin altını çizdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

YAĞMUR YENİ DİNDİ

YAĞMUR YENİ DİNDİ

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil