Ana Sayfa Yazarlar 18.10.2023 385 Görüntüleme

Kadın Girişimci

TÜRKİYE’DE GENÇ OLMAK

Bir ülkenin gençlerinin umutlarının çalınmasından daha büyük bir utanç yoktur. Sistemin işleyişi, yatırım ve istihdam tercihleri, eğitim ve sanayi – iş dünyası arasındaki arz talep uyumsuzluğu gibi pek çok nedenin üstüne bir de psikolojik baskılar ekleniyor.

Gencecik insan neden intihar etmiş? tık yok. Çünkü zaten sizler, yaşadığınız hayatı değerlendirebilecek kapasiteye bile sahip değilsiniz. Başka ülkelerde infial yaratacak olayların yaşandığı bir ülkede, geçim sıkıntısından kıvranan ve kendi hayatına kıyabilen insanların varlığı sizin için bir şey ifade etmiyor Bana göre asıl saygı duyulmayacak olan şey de budur. Böyle geldiniz böyle gideceksiniz.

Siz hiç bir depresyon hali yaşamadınız değil mi? Bu vicdansızlıkla yaşamazsınız gerçi. Anlatayım.. Omuzlarınıza ağırlık koysam ve yeterince ağırlık eklesem, sonunda ne kadar dik durmak isteseniz de çökersiniz. Dolayısıyla intihar da doğru ya da yanlış bir eylem değildir. Karakter olarak kusurlu değil, ahlaki açıdan tarafsızdır. Bu basitçe ağrı ile bir kişinin erişebildiği başa çıkma güçleri arasındaki bir dengesizliktir. Yani intiharı değerlendirmek sizin haddinize değildir.

Gençliğin hobisi yok, gençliğin materyali yok, gençliğin teknolojik aletleri yok, gençliğin inancı yok! Gençlere okumak, yemekhanede yemek lüks oldu. Yemekhane zamlarını protesto eden öğrencilere 15 liran yoksa okuma diyen tiplerin bir gece olsun uykusunu kaçırmış mıdır bu haber? Sinir,stres gencecik insanları intihara sürüklüyor.. Bu da hem psikolojiyi hem sosyolojiyi ilgilendiren bir durum oluyor. Kaldı ki sadece psikolojik olsa bile bu bunalımının tüm sorumluluğunu o gencin omuzlarına yükleyenler, çok zalimsiniz.

Artık aşağı yukarı her gencin yaşadığı bir durum bu.Dahiliz. Gençlerin geleceklerinden, ümitlerinden, hayallerinden çalan berbat bir gidişatın her geçen gün umutların azalmasına da sebep olan sindirilmiş insan toplulukları bu durumun değiştirilmesi için tek laf edecek cesaret bulamazlar. Artık masal anlatmaktan öte gençleri kaderleriyle başbaşa bırakmamalıyız.

Aslı Atay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

KOMŞUMUN  GİDENİ

KOMŞUMUN GİDENİ

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil