FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 19.10.2023 266 Görüntüleme

Şair , Yazar

İnsanlık Biden ve Sunak şahsında Dibe Vurdu

Gazze’ye sıkışmış iki milyon kadar insan var. Bunlar Filistinli araplar. İsrail kuşatmasında yıllardır Cehennemi bir yaşam sürdürüyorlar. Şimdi Gazze’ de yaşayan Filistinliler bizzat İsrail eliyle yaratılan ve büyütülen ve sonra kontrolden çıkan Hamas tarafından yapılan bir saldırıyı bahane ederek İsrail tarafından tümden yok edilmek isteniyor. Suları, elektirikleri kesiliyor. İnsani yardımların girişine izin verilmiyor. En gelişmiş silahlarla, yasaklı fosfor bombalarıyla Gazze rastgele bombalanıyor. Hastahaneler, okullar ve her yer vuruluyor. Binlerce sivil Filistinli ölüyor. Dünya seyrediyor. İsrailin karşısında büyük bir güç ve devlet varmış gibi İsrailin gücü yetersizmiş gibi dünyanın en süper güçleri olan Amerika, ingiltere, Almanya, Fransa, Italya vd.i hükümetler olarak İsrailin yanında bu savaşta yer aldılar.

Amerika başkanı Joe Biden İsraile bizat gelerek Gazze’nin yerle bir edilmesini ve insanların topyekün öldürülmesini desteklediğini ilan ve beyan etti. İsrailin sonuna kadar arkasında olacaklarını ve her türlü silah ve para destegini vereceklerini açıklayıp gitti. O giderken bu kez İngiltere başbakanı Rishi Sunak Israilin siyonist hükümetine desteklerini göstermek ve İsrailli siyonist hükümetin yaptıklarını kutlamak üzere Tel Avive indi. Şu destek trafiğine bakar mısınız?

Dünyanın süper güçleri Gazze gibi küçük bir alanı yok etmek için neden bu kadar istekli ve heyecanlıdırlar acaba? Düşünüyorum da Biden, Sunak ve diğer emperyalist liderlerin görüp te benim göremediğim şu İsrail saldırılarında doğru ve haklı olan kimi yanlar mı var acaba diye.

75 yaşındaki İsrailin bu güne kadar tüm yaptıklarına, kuruluş hikayesine, gün gün işgal ede ede büyüme gerçegine, öldürdüğü sayısız insan gerçegine bakıyorum. Haklı bir taraf bulamıyorum. İsrail yüzde yüz suçlu ve haksız. Peki iki milyon Filistinliyi ezip yok etmek ve Gazze’yi İsrail’e ilhak etmedeki bu kararlılık ve bu vicdansızlığı nasıl anlamalıyız? BM de oylama yapılıyor. Sunulan tasarı insani yardımların Gazzeye ulaşması için savaşın geçici de olsa durdurulması çağrısını içeriyor. ABD bu tasarıyı veto ediyor. Düşünebiliyor musunuz ? Hayır diyor ABD, savaş sürsün, ara vermesin, İsrail saldırılarını sürdürsün diyor.

Dünya hiç bu kadar kötü olmamıştı. Yüzü kırışıklıklarla dolu, bir ayağı çukurda Biden gibi vicdansızların azalmasını beklerken gittikçe çoğalmasını görmek son derece üzücü. Gazze bombardımanı sürerken ordaki çığlıkların insanlığa ait olduğunu kavrayamayan dünyanın büyük efendileri sayesinde insanlık bu gün için dibe vurmuştur diye biliriz. Evrensel insan ölçegini ifade eden insanlığın kolektif vicdanı ve merhametinin Biden, Sunak vd. lerini rezil ve rüsvay edecegine olan inancımızı koruyoruz.

Doğan karaağaç

19 Ekim 2023

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil