FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Dünya, Gündem, İletişim, Politika 20 Ekim 2023 242 Görüntüleme

KUDÜS BİZDENDİR

Geçtiğimiz günlerde duayen gazeteci Uğur Dündar’ın Floransa neyse Kudüs’de bizim için aynıdır beyanını üzüntüyle okuduk. Hepimiz biliyoruz ki Floransa İtalya’da bir şehirdir. Ancak Kudüs her bakımdan ülkemiz adına çok değerli bir kenttir. Öncelikle tarihimiz ve de geçmişimizdir. 400 sene Osmanlı’nın yönettiği ve tüm müslüman aleminin değer bilgisinin en zirve yaptığı kent ve pek anlamlı miraç ve ilk kıble olduğudur.

İşte bizler için öyle mukaddes olan bir Kudüs kentini, yalnız kendi bakış açısıyla değerlendirmek belki de bir çok aşırı seküler kesiminde hep tekrar ettiği yanılgılardan yine birisidir. Çünkü Türkiye yalnız seküler kesimden ibaret olmadığıdır. Türkiye insanın hâlâ büyük bölümünün müslüman olduğu ve Kudüs’ün de bu sebep kutsal sayıldığıdır.

Oysa Türkiye laik bir ülkedir. Ve kanaatimce hep öylede kalmalıdır ! Herkesin inanç özgürlüğü ve inançlara saygı çerçevesinde yaşamalı yaşatılmalıdır. Sanırız bazı seküler çevreler bu kavramı ısrarla saplantılı bir şekilde devamlı atladığıdır. Evet biz “laik” bir ülkeyiz ve bu değerli kavramın kıymetinin de daima farkındayız. Ama Uğur Dündar gibi düşünenler gibi de “laikliği” sürekli atlamıyoruz. Zira laiklik her inanca saygıdır. İnanan insanımızı da yok saymamaktır.

Fakat hep unutuluyor unutulmamalıdır ki, Türkiye nüfus yoğunluğu bugünde hâlâ müslümandır. Ve bir duayen gazeteci fikrini alalen açıklıyorsa muhakkak bu değerleri ve toplum psikolojisini de empatiyle görebilmeli, hassas ve de ölçülü beyanlar da bulunmalıdır.

Kudüs ve Floransa, asla bu ülke çoğunluğunda aynı manevi hafızada bir olamaz eş değer olamaz. En azından biraz inanca saygı biraz tarihimize saygı. “Kudüs inançtır Kudüs tarih’tir Kudüs bizdendir.”

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil