FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 27.10.2023 357 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

ASANSÖR KAZASININ ARDINDAN YANLIŞ TEPKİLER

Aydın KYK yurdunda yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş, ülke gündemindeki yerini koruyor.
Asansör kazasında ihmal olduğunu iddia eden öğrencilerin protestolarına sert tepki veren Aydın İl Emniyet Müdürlüğü uyarılmalı. Bu gençler, kendileri adına haklı oldukları bir direniş göstermekte..Bu anlamda, Aydın Emniyeti daha dikkatli olmalı,. 2 öğrencinin ters kelepçe ile gözaltına alındığı bilgileri (teyide muhtaç olsa da) araştırılmalı.
ADÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş kardeşimizin cenazesi, bugün öğlen namazına müteakip Kurtköy merkez camiinden kaldırılarak, Kurtköy mezarlığına defnedilecek.
Asansör bakımlarının Mimarlar Odası’ndan alınarak, özel şirketlere yaptırılmasının kazada etkisi var mı, bu da araştırılmalı, ama bütün bu nedenler devletin sorumluluğunu azaltamaz.
Dikkatimi çeken konu, bu olayda da siyasetin ön plana çıktığı…
Devletin sorumluluğunu azaltmak isteyenler, topu yerel yönetimlere atmaya çalışıyor.
Tekrar altını çizelim, bu yurtlar devlet yurdu, özel yurt değil.
Bu arada ilginç bir gelişme daha yaşandı.
ADÜ Davutlar Meslek Yüksek Okulu, bu elim kaza nedeniyle, Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim 2023 Pazar günkü kortej yürüyüşüne okul olarak katılmama kararı aldı.
Galiba olayları birbirine karıştırmada mahir bir yanımız var.
29 Ekim, özel bir kutlama proğramı değil ki…Doğum Günü partisi de değil…Cumhuriyete saygı içeren bir yürüyüşe katılmama kararı alan ADÜ Davutlar Meslek Yüksek Okulu bence elma ile armudu birbirine karıştırmış bulunuyor…Evet, acımız büyük, ama tepkimizi Cumhuriyetin ilanına değil, ihmali olan kurumlara karşı göstermeliyiz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil