FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem, İletişim, Politika, Yaşam 30 Ekim 2023 245 Görüntüleme

BİZ ve CUMHURİYET

Çetin bir mücadele imkansızlıklar içinde başarıya koşan M.Kemal ve arkadaşlarının bin bir güçlüklerle bizlere yani halkımıza kazandırdığı yönetim biçimi olan cumhuriyet, tüm ülkemize ve yarınlarımıza kutlu olsun.

Ancak üzüntü ile görüyoruz ki cumhuriyet bugün aslında tam da istediğimiz noktada olmadığıdır. Çünkü halk, cumhuriyetin karar verme, hatta seçme seçilme kısmında hiç olmadığı gibi, yalnızca onaylayan kısmında cumhuriyeti yaşadığı ve yaşatıldığıdır.

Açıkçası eğer bir ülkede her şey üst sınıfın oligarşik bir sistemin elindeyse, bugün bir aday adaylıkta bile, belli bir bütçeyi halktan birisi oluşturamıyor ödeyemiyor ise, ben ona cumhuriyet diyemem ki ! Cumhuriyet benim olmadıkça ben cumhuriyete cumhuriyet demem ki !

Bana göre de asıl sorun sorgulanması gereken unsurlar bunlardır. Halk sınıfının cumhuriyetin neresinde olduğudur? Elbette cumhuriyet’i kutlayacak sahip de çıkacağız. Meşaleler elimizde yürüyecek balolar düzenleyeceğiz. Fakat toplum olarak cumhuriyetin içinde daha fazla yer almalıyız. Yalnız Avrupalılar gibi dans ederek değil, Avrupalılar gibi eğitime daha da fazla önem vererek göstermeliyiz cumhuriyet çabamızı.

Çünkü eğitim, eğitimli insanların daha yoğun yaşadığı ülkelerde oligarşi oluşmaz , oligarşinin oluşmadığı toplumlarda ise her sınıftan insanlar siyasi erklerde söz sahibi olur özde yer alırlar.

Madem cumhuriyet halk rejimi, öyleyse cumhuriyete tam teşekküllü sahip çıkalım ve de içini bizlerle dolduralım. 100.yılımız “halkın bayramı” kutlu olsun.

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BİR SOLUKTA KUŞADASI

BİR SOLUKTA KUŞADASI

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil