Ana Sayfa Yazarlar 30.10.2023 197 Görüntüleme

Yazar , Şair , Ressam, Aktivist. Evin Burası Platform Kurucusu

YARIN 100.DEKİ YÜZLER.

Bir damla düştü, tam yüzüme.Sabahın 7sinde balkonumda kahve içerken. Gökyüzüne baktım, yağmur bulutları yoktu. Nereden bu damlacık diye düşündüm.Özgür damlacıkları ülkemin. YARIN! dedim,Şehit Kaya Aldoğan Lisesi Vetaran Bandosunda en önde okulumuzun flamasını taşıyacak, ve haftalardır süren 100.yıl tören etkinliklerinin en özel takımı olarak gösteri kortejinde olmanın heyecanı ve sevinciyle, “YARIN, KIZIM YEŞİM, SEN CUMHURİYETİN 100.YILINDA,ORADA OLUP O FLAMAYI TAŞIYACAKSIN. 100 YIL. SONRA O KUTLAMANIN BİR PARÇASI OLACAKSIN” 100 yıl önceye, 28 Ekim 1923’O geceye gittim. Didik didik okuyup ezbere bildiğim Türk Tarihi ve Nutuk ‘taki o satırlar gözümün önüne geldi.

Daha doğumundan itibaren en başta kendini inşaa eden, sonrasında bir ülkeyi inşa eden ve en önemlisi O inşaa ettiği ülkenin özgürlük ve bagımsızlığının tek güvencesi olan CUMHURİYET “le koruyan ve bunu 8 Temmuz 1919 sabaha karşı Erzurum Kongresinin bittiği gece gece; ” Yaz, Müfit 1.Zaferden sonra hükümet şekli Cumhuriyet olacaktır”diye 3 maddelik notun ilk maddesi geldi aklıma. Hayalperest tarafınız var diyen Mazhar Müfit’e”Bunu zaman tayin eder” diyen Mustafa Kemal’i düşündüm. Müthiş bir özgüven, kararlılık ve öngörü. Belki de o anda 100 yıl sonrayı görüyordu. Aslında buna eminim şu an. Ve neden 29 Ekim. Mondros Ateşkes Anltlaşması 30 Ekim 1918 yılında imzalanmıştı. 4 yıl süren işgal ve kurtuluşumuz.Ve 29 Ekim Cumhuriyet’in ilanı”Tarihten silinmek istenen bir milletin öcüdür” diye masanın üzerine vurarak bunu haykıran Mustafa Kemal’in en büyük zaferidir.

Nasıl bir detay, 1919 da Kurtuluşun başladığı tarihteki Kesin emin olduğu zafer, yönetim şekli ve 4 yıl öncenin güçlü bir intikamı. Tam 100 yıl sonrasında 100 yıl önceyi görüp, milletimin, benim,çocuklarımın yaşayıp, kutlayacağı nesilken, hatta belki 150.yılında torunumun bile”Ben Cumhuriyeti’in 100.yılında doğdum. Anneannem 100.yıl kutlamalarına katılmış “diye anlatacağı bir gelecek Cumhuriyet gencinin anneannesi olarak bu 28 Ekim sabahında Kuşadası’nda Özgür ve Bağımsız ülkemin maviliklerine bakıyorum. YARIN! Bandomuz, öğretmenlerimiz, Adam’ ın güzel insanları ile kutlayacağımız bayramımızda, en önde flamamızı taşırken; 100’lere bakacağım.

O yüzlerde 100 yıl önceki 28 Ekim gecesi”Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz. “diyen o bir çift Mavi Gözü göreceğim. 100’lerimize bakacaklar.. Atalarınının yaptığı Kurtuluş Savaşıyla, Kuvay-ı Milliye Ruhu daha doğduklarından itibaren varolan ve ” Ey Türk Gençliği Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur”diyerek Cumhuriyeti emanet ettiği o zamanın gençleri olan şimdiki bizlerin yüzlerine bakınca o görevi bizden sonraki nesillere coşkuyla devredecek olan ŞEHİT KAYA ALDOĞAN LİSESİ BANDO TAKIMI, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİ GÖRECEKLER. YARIN! BİZLER HAZIRIZ. 100.YIL DA BANDO TAKIMIMIZ GEÇERKEN, EN BAŞTAN EN SONA KADAR HEPİMİZİN 100’LERİNE YAPABİLİRSENİZ GÖZLERİMİZE BAKIN.

CUMHURİYET’İ…

BAĞIMSIZLIĞI…

KARARLILIĞI…

VE GÖZLERİMİZ KARA, YEŞİL OLSADA 2 ÇİFT MAVİ GÖZ GÖRECEKSİNİZ.

ANITKABİR ‘DEN TAAA KUŞADASI’ NA UZANMIŞ KORTEJİMİZİN BAŞLANGIÇ YERİ OLAN GAZİBEĞENDİ’DE BİZİMLE BİRLİKTE SOL YANIMIZDA OLACAK YÜZE BAKIN. İNANIN GÖRECEKSİNİZ.

CUMHURİYET BAYRAMMIZ KUTLU OLSUN.

SAYGI VE MİNNETLE

YEŞİM AKINCI

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

CHP VE FEODALİZM

CHP VE FEODALİZM

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil