FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 31.10.2023 350 Görüntüleme

Devam Filmi Mi?

Özgür Özel, Cumhuriyetin 100. Yılında CHP de değişime aday olduğunu ifade etti. Adaylık nedenini kısaca,, Kılıçdaroğlu ve ekibinin seçim sonrası gereğini yapmamaları olarak açıkladı.

Adaylığının göstermelik olmadığını ve iddiasını sokaktaki vatandaşın beklediği değişimlere dayandırdı Özel. CHP nin başka bir dünyada yaşadığını ve duyduğu rahatsızlığını, gelişen “kaybettik, özür dileriz ” yerine ” kaybetmedik, sadece kazanamadık” mottosuna bağlıyor. Asker delegelerin merkezden gelen tamimler yerine sokaktaki, kendi tabiri ile, berber ve gazete bayisinin sesine kulak vereceklerine inandığınım altını çizdi. 6 lı masanın adayını geç belirlemesini ise bir hata olarak gördüğünü, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkmadığını belirtti. Değişim için 550 imza topladığını, tavşan aday olmadığının üzerini ısrarla çiziyor Özel. Partinin sağa kaymış şirazesini, kimlik siyaset reddi ile özgüvenli sol siyaset ile düzeltebileceğini açıklıyor. Partinin dilinin öğretilen ve iktidarın dayattığı dilden uzaklaşması gerektiğini anlatıyor. Kayıt dışı siyaseti reddediyor Özel. Kaybolan kimliği kazanmanın önemini açıklıyor.

Sürekli bir üst yapı sorunundan bahseden Özel, tüm bu bahsettiği süreçlerde, aynı zamanda alt yapısal sorunlar hakkında bir politika da üreterek bürokrat Kılıçdaroğlu’ndan bayrağı devralabilecek mi bir kaç gün içinde göreceğiz. 20 yıl sonra ana muhalefette değişim rüzgarını bir vatandaş olarak esinti olarak dahi hissedemiyorken, değişim olsa bile bir genel politika anlatılmaması bu durumda etkili diye düşünüyorum.

Aklıma gelen, hala bir politika kesinliği yok, hala eleştirel dil söz konusu ve ne değişeceğine dair net açıklama yok. İfadeler 10 küsür seçim kaydeden Kemal bey in ilk günleri ile aynı. ” İlk seçimde kaybedersem giderim, CHP yi ben toplarım, kimliği geri alırım, mevcut düzeni reddediyorum….

” Umarız kendimizi bir devam filminde bulmayız diyerek hadi hayırlı değişimlere…

Cem İNAK

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil