Ana Sayfa Gündem, Kültür, Yaşam 9 Aralık 2023 277 Görüntüleme

AŞK-I MEVLÂNA

Bugünler Konya için inananlar ve mevleviler adına çok anlamlı derin günlerdir…

Çünkü aralık ayı demek Mevlâna Celaleddin Rumi ‘nin Şeb-i Arus yani düğün gecesi, ölümünü yaşamında ki en büyük aşk olan Allah ile buluştuğu vuslattır, o an ve yaradan aşk-ı Şeb-i Arus.

Mevlâna Celaleddin Rumi : bilgisi ve ilmiyle yaşadığı 1207/1273 yılları arası Selçuklu döneminin en önemli fakih ve bilgelerinden bir Allah aşık-ı ve mutasavvıfı, ilmiyle aşkıyla öğretileriyle gününü ve her zamanı aydınlatan ışık tutan bir felsefeci bir filozoftur Celaleddin Rumi.

Yaklaşık 25 bin beyit ve 6 ciltten oluşan dev eseri Mesnevi’si ve de yine divan edebiyatı didaktik eserleri, bugün de ve özellikle başta ABD olmak üzere uluslararası en çok okunan ilgi duyulan eserlerin başında gelmektedir. Dünyanın bir çok ilim bilim insanın feyz aldığı isimdir de Mevlâna Celaleddin Rumi. Aşk-ı en güzel anlatan yüce kalbi, bizde bizlerde yine aşk ile rahmetle anıyoruz unutmuyoruz. “Aşk-ı Mevlâna “.

BEN NEY’im ?

Ben Ney’dim Ne oldum Ne olacağım.

Suya yazıldım,

Suda saklandım sırlandım,

Sazlıklarda yeşerdim

Kurudum işlendim.

Hamdım piştim yandım

. İnsanlığa seslendim,

Doğdum büyüdüm erdim.

Ben Ney’im , Ney’ dim ? Ne oldum ?

Ben hiç oldum. Ben Ney’dim daha ne olacağım ?

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil