FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 30.12.2023 274 Görüntüleme

Şair , Yazar

2024 Yılına Başlarken

Sevgili okurlar yeni bir yılı karşılarken önümüzdeki tabloya baktığımızda ;
İnsanlık ailesindeki ekonomik büyüme tutkusuna bağlı olarak, sorunlar ve sıkıntılar 2023 yılında daha da ağırlaşmış bulunuyor.
Bu anlamda 2023 yılı bir öncekine göre bütün dünyada insan hak ve özgürlükleri başta olmak üzere her alanda daha da geri bir gidişe yol açmıştır.
İşsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı, çatışmalar ve savaşlar daha da artmış ve yaygınlaşmıştır.
Nüfus artışı, ekolojik yıkım ve bozulma, nükleer tehditin potansiyel varlığı, yaygınlaşan yoksulluk, yeni viral tehditler vb. gibi temel sorunlar küreselleşen insanlığın ortak sorunları olarak varlığını korumakla kalmamış 2023’te daha da ağırlaşmıştır.
Türümüzün daha da bilgilenmesi, sosyalleşmesi- insanlaşması beklenirken daha da bencilleşen, acımasızlaşan, vicdan ölçülerinde irtifa kaybeden bir gerçekliğe büründüğünü göstermesi 2023 yılının en öğretici yanı oldu.
Kötüye giden bir Dünya ve toplumsal düzenler gerçeğine rağmen 2024 yılının iyiliğin ve doğruluğun direniş ve mücadelesi ile insanlığı ileriye taşıyan bir yıl olmasını umut etmeliyiz.
Bu umut ve temenni ile tüm dostların ve herkesin yeni yılını kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum.

Doğan Karaağaç
30.12. 2023

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

RAKAMLAR DEHŞET VERİCİ!

RAKAMLAR DEHŞET VERİCİ!

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil