FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 8.01.2024 254 Görüntüleme

Araştırmacı , Yazar

80 YILDIR BİZİMLE UĞRAŞIYOR !

Dünyanın da başbelası, sahte müttefikimizin niyeti gün gibi ortada;

▪︎PKK/YPY ye desteği

▪︎FETÖ’ye desteği

▪︎S 400 meselesi

▪︎CAATSA yaptırımları

▪︎F 35 programından çıkarılmamız

▪︎F 16 ların satışının engellenmesi

▪︎İsveç’in NATO üyeliği meselesi

▪︎ Yunanistanı silahlandırması

▪︎ Yunanistan’da kurduğu üsler

Şimdi de Güney Kıbrısa yerleşmesi ve üsler kurması

Sahte müttefikimiz, dün olduğu gibi bugün de boş durmuyor. Şimdi de Güney Kıbrısta Rum Milli Muhafız Ordusunu modern silahlarla donatıyor ve eğitim veriyor. Üsler kuruyor. Gazze bahanesiyle adaya yerleşti! Yunanistan’da kurduğu üsler yeterli gelmemiş anlaşılan. Ortadoğu Projesinin önündeki en büyük engel olarak Türkiye’yi görüyor. Amacı bizi kıskaca alarak sindirmek. Doğu Akdeniz’deki zengin hidrokarbon yataklarına sahip olmak. Bunu yaparken de Türkiye’yi devre dışı bırakmak. ABD Hava Kuvvetleri’nin yaklaşık yarım yüzyıldır Kıbrıs’taki İngiliz topraklarında bir üssü bulunuyor. Son birkaç yıldır üslerin sayısını artırıyor. Sadece ABD nin değil, Almanya’nın bile GKRY de özel birlikleri var.

Rum Milli Muhafız Ordusu 1974 barış harakatından buyana sürekli silahlanıyor. KKTC deki askeri varlığımız nedeniyle bugüne kadar herhangi bir eyleme cesaret edemediler. Şimdi sahibinden güç alan köpek misali dişini gösterecektir. Kıbrıstaki birliklerimizin gücünü bilmemelerine imkan yok. Bölgesel bir çatışmayı göze alabileceklerini düşünmüyorum. Amaç Türkiye’yi huzursuz etmek yada ABD’nin kışkırtmasıyla çıkarılacak bir çatışmaya müdahil olmamızı sağlamak. Sonrasında çok daha tehlikeli bir senaryoyu sahneye koymak.

40 yıl kadar önce ada da idim. Lefkoşa sınırında, yeşil hatta Komando Asteğmen olarak vatanı görevimi yapmıştım. O zamanda Rumlar sürekli silahlanıyordu. Bölüğü tam teçhizatlı olarak sabah koşusuna çıkardığımda, Rum Milli Muhafız Ordusu askerlerinin fareler gibi deliklerine kaçtıklarını iyi bilirim. İstedikleri kadar silahlansınlar. Arslan yürekli Mehmetçiğimizin cesareti yeter.

ABD 80 yıldır bizimle uğraşıyor. 80 yıldır başaramadı. Bundan sonra hiç başaramaz. Sadece baş ağrıtır.

İlyas Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR

İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil