FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 30.01.2024 360 Görüntüleme

Araştırmacı , Yazar

İNSANLIK ADINA, KAYBOLAN UMUTLARI YEŞERTENLERE SELAM OLSUN.

Masum insanların katledildiği acımasız bir dünyada yaşıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı, olan biteni çaresizce izlemek büyük acı veriyor. Zaman zaman insanlık adına umutsuzluğa kapıldığımız da oluyor. Güzel gelişmeler olduğunda ise umutlarımız tekrar yeşeriyor. Geçtiğimiz günlerde, Uluslararası Lahey Adalet Divanında, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail’in soykırım yaptığına dair yaptığı suç duyurusu görüşüldü. Soykırım davasında, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) ihtiyati tedbir kararı aldı.

UAD, İsrail aleyhine ileri sürülen iddiaların makul seviyede ispatlandığı değerlendirmesiyle davanın esastan görülmesine de karar verdi. Bu çok önemli. Karar kuvvetli delillere dayanıyor. İhtiyati tedbir kararı alınmasının ve davanın esastan görüşülmesinin nedeni eldeki somut deliller. Dünyada 60 kadar müslüman ülke var. Müslüman ülkelerin toplam nüfusları 1 milyarı aşıyor. Hiç biri israile karşı dava aç(a)madı.. 7 Kasım 2023 tarihli köşe yazımın başlığı “Manda Kadar Bile Olamadınız, Yazıklar Olsun” idi. Belgesel seyredenler bilir. Aslanlar; manda sürülerinde, en güçsüz olana, genellikle de yavrulara saldırırlar. Yetişkin ve güçlü, erkek mandalar organize bir şekilde, aslanlara karşı koyar, genellikle de başarılı olurlar.

Güçsüz olanı korumak, kollamak bu hayvanların genlerinde var. Organize bir şekilde hareket etmelerine hayran olmamak elde değil. 1 milyarı aşkın nüfusuyla Müslüman ülkeler; mandalar kadar bile olamadılar. Nüfusunun neredeyse tamamı hıristiyan olan Güney Afrika Cumhuriyetinden utanmışlar mıdır acaba? Hiç zannetmiyorum. Güney Afrika Cumhuriyetinin nüfusunun % 86 si Hristiyan, % 2 si Müslüman Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanı’na yaptığı başvuruda; İsrail’in eylem ve ihmallerinin soykırım niteliğinde olduğunu, zira bu eylemlerin Gazze’deki Filistinlilerin mensup olduğu Filistin ulusal, ırksal ve etnik grubunun önemli bir kısmının yok edilmesini amaçladığını iddia ediyor. Yani, tüm dünyanın gözünün önünde işlenen bir soykırımı Uluslar Arası Adalet Divanına taşıyor ve karar bekliyor. Adalet Divanı’nın bu davada vereceği Güney Afrika lehine bir karar, İsrail üzerindeki uluslararası baskıyı artıracaktır. Çıkacak kararın yaptırım gücü vardır yada yoktur. Önemli olan Israil’in soykırımcı bir katil devlet olarak ilan edilmesidir.

Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte dünyanın vijdanı olmuş, insanlık adına kaybolan umutları yeşertmişlerdir. Çoluk çocuk binlerce masum insanı katleden aşağılık katillerin ve destekçilerinin hesap vereceği günler yakındır.

İlyas Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil