Ana Sayfa Yazarlar 10.02.2024 246 Görüntüleme

Araştırmacı , Yazar

BU NEYİN İNTİKAMIDIR ?

Kedi nankördür derler. Oysaki, en büyük nankör İnsandır. İhanet ve nankörlüğü tanımlayan güzel sözler var. Biri, “Besle Kargayı Oysun Gözünü” bir diğeri Roma dönemine ait. “Sen de mi Brütüs?” efsaneye göre bu sözün orijinali “Et tu, Brute?” Julius Sezar’ın bir suikastte can vermeden önce söylediği son sözlerdir. Türkçeye “Sen de mi Brütüs?” olarak çevrilmiştir. Söz, ihanet ve nankörlük kavramlarını tanımlamak için günümüzde de sıklıkla kullanılır. Nankör; kendisine yapılan iyiliğin değerini bilmeyen olarak tanımlanıyor. İnsanların emeklerini ve çabalarını küçümsemek, kıskançlık göstererek diğerine karşı öfke duymak, nefret beslemek nankörlerin davranış biçimlerindendir. Nankörlük dürtüsünün temelinde hırs vardır, öfke-nefret duymak, kıskançlık beslemek vardır.

Malûm, Devlet Bahçeli, 2016’dan bu yana Erdoğan’ı ve AK Parti’yi açıkça destekliyor. Bu, MHP içinde bir bölünmeye neden olmuştu. Meral Akşener 2017 yılında; merkezci ve Avrupa yanlısı İYİ Parti’yi kurmak için MHP’den bu yüzden ayrılmıştı. IYİ Partinin mecliste 5 vekili vardı. Mecliste gurup kurabilmesi için en az 20 millet vekiline sahip olmak gerekiyordu. Tam bu noktada IYİ Partinin imdadına CHP yetişti. 15 vekili ödünç vererek mecliste gurup kurmasını ve 2018 seçimlerine katılmasını sağladı. CHP, 15 milletvekilinin istifa edip İYİ Parti’ye katılması kararı alarak Meral Akşener’in partisinin hem parlamento hem de SEÇİMLERE GİREBİLMESİNİN yolunu açtı.

İYİ Parti, katıldığı ilk seçim olan 2018 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte Millet İttifakını kurdu ve %9,96 oy ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde 43 milletvekili kazandı. Meral Akşener, partisinin cumhurbaşkanı adayıydı. Akşener bu seçimde de %7,29 oy aldı. CHP ile işbirliği yapmasaydı, baraj altında kaldığı için vekili çıkarmayacak ve meclise giremeyecekti. Bu hanımefendi CHP nin o muhteşem yardımı için; daha sonra, nedendir anlamak mümkün değil “En büyük pişmanlığımdır” dedi.

1995 yılında Doğru Yol Partisinde siyasete atılmış, bakanlık ve Meclis Başkan Vekilliği yapmış deneyimli bir siyasetçi. Meral hanımı 44 yıl öncesinden, 1980 yılında İzmit’e tarih öğretmeni olduğu yıllardan tanırım. Yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayarak tarih doktoru unvanını almıştı. “Doktor Akşener” bu unvanı nedense kullanmıyor.

Amacı nedir? Neyin intikamının peşindedir? Bu öfke ve nefretin sebebi nedir? Nasıl bir misyonla hareket ediyor?bilmiyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde; varlık nedeni olan CHP ye kritik yerlerde kaybettireceği ni düşünüyorum. CHP ye kaybettirirken kendisi kazanacak mı acaba?

Bugün kime hizmet ettiğini söylemeye gerek var mı?

İlyas Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

UYAN HALKIM!

UYAN HALKIM!

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil