Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem 14 Şubat 2024 245 Görüntüleme

CHP AYDIN MİLLETVEKİ KARAKOZ, HAZİNE ARAZİLERİNİN MÜLTECİLERE TAHSİSİNİ SORDU

CHP Aydın Milletvekili Sayın Evrim Karakoz; Suriyeli Mültecilere Arazisi Tahsis Edilmesi Yönündeki Planlamaları  TBMM Gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Karakoz önergesinde şu soruları sordu.

 

MÜLTECİLERE ARAZİ TAHSİS EDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Suriyelilere tahsis edilecek hazine arazilerini sordu.  

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yürütülen projeye göre Aydın’ın da içinde bulunduğu 5 ilimizde hazine arazilerinin Suriyelilere verileceği dün kamuoyuna yansımıştı.

SURİYELİ SIĞINMACILAR ASLİ UNSUR DEĞİLDİR

Konuyu hemen meclis gündemine taşıyan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP’li Karakoz; “hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Suriyeli mültecileri bir tutacak şekilde Suriyeli sığınmacılara asli unsur demesin. Her ne şekilde olursa olsun ülke topraklarının diğer ülke vatandaşlarına, özellikle mültecilere ve sığınmacılara verilmesini asla kabul etmiyoruz” çıkışını yaptı.

 

İKİ ELİMİZDE YAKANIZDA OLACAKTIR

CHP’li Karakoz; “ne Aydın’da ne de başka bir ilimizde mültecilere arazi tahsis edilmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Mültecilere arazi tahsis edilmesi planlanan bu projeye hem yurttaşlarımız hem de sivil toplum örgütlerimiz haklı olarak tepki göstermektedirler. Böyle bir şey gerçekleşirse bilin ki bütün Aydın ayağa kalkarız ve iki elimiz yakanızda olur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konunun takipçisi olacağız” vurgusunu yaptı.

Milletvekili Karakoz; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a “Cumhurbaşkanı hangi illerde ve ne kadar hazine arazisinin Suriyelilere verilmesi yönünde çalışma başlatılmasını talep etmiştir?” diye de sordu.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a yönelttiği sorular şöyle:

  • Adı geçen söz konusu projenin doğru olup olmadığı yönünde kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapılacak mıdır? Mülteci konumunda olan Suriyeliler ne zamanda beri yaşadıkları illerde asli unsur olmuşlardır?

  • Kamuoyuna yansıdığı şekli ile Aydın, Balıkesir, Bursa ve Manisa’nın dışında acaba hangi illerde bu projenin uygulanması ve ülke topraklarının başkalarına verilmesi için çalışmalar yapılmaktadır?

  • Ülke topraklarının her ne şekilde olursa olsun diğer ülke vatandaşlarına, özellikle mültecilere ve sığınmacılara proje kapsamında bile olsa verilmesini nasıl olurda kabul edebilirsiniz?

  • Söz konusu proje kapmasında Aydın’da Suriyeli sığınmacılara tahsis edilecek arazilerin miktarı ne kadardır? Bu arazilerin Aydın’da ilçelere göre dağılımı yapılmış mıdır? Bu tahsis yerlerinin belirlenmesi konusunda nasıl bir yol izlenmiştir?

  • Cumhurbaşkanı hangi illerde ve ne kadar hazine arazisinin Suriyelilere verilmesi yönünde çalışma başlatılmasını talep etmiştir?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil