FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 27.02.2024 320 Görüntüleme

Araştırmacı , Yazar

SÖKE ASRİ MEZARLIĞINDA BİR YİĞİT !

Tarihi tam hatırlamıyorum ya 89 yazı idi yada 90 yazı. İşim gereği Aydın’da idim. O dönemde Aydın’ın en güzel otellerinden olan olan “Baltacı Otel”de kalıyordum. Eğe bölgesinde, Özal hükümetinin başlattığı büyük bir haberleşme projesi, Fiber Optik Kablo Projesi vardı. Projenin test mühendisliğinin yanısıra, şantiye yönetiminden de sorumlu idim.

Sıcak bir yaz akşamında, bir arkadaşımla şantiyeden otele dönmüştük. Otelin lobisinde dinlenirken birer de soğuk bira söyledik. Henüz biralarımızdan birer yudum almıştık ki; kapıdan otelin sahibi ile birlikte dönemin Aydın Valisi rahmetli Recep Yazıcıoğlu ve kardeşi, dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu girdiler. Üçü birlikte hemen yanımızdaki masaya oturdular. İster istemez göz göze geldik. Başımızla selamlayıp hoş geldiniz dedikten sonra rahatsız etmemek için, daha doğrusu kendimiz rahatsız olduğumuzdan kalkmak istedik. Diyanet işleri başkanı eliyle; oturun şeklinde işaret etti ve rahatsız olmayın gençler dedi. Yanlarında korumaları yoktu yada içeriye girmedikleri için görmedik. Günümüzde böyle bir atmosfer mümkün mü? Yorumu sizlere bırakıyorum. İki kardeş buluşup arkadaşlarının oteline çay içmeye gelmişler. Süper vali olarak da bilinen ve vefatından sonra hayatı dizi film olan Recep Yazıcıoğlu; benim yaşımdakiler hatırlayacaklardır. Sistemin işleyişine ağır eleştiriler getirir halkın sistemin içerisinde olmadığını bundan dolayı bürokrasinin hantallaştığı ve bu yüzden yerinden yönetim sisteminin uygulanması gerektiğine sık sık vurgu yapardı. Sözünü esirgemeyen sıra dışı bir vali idi. Yani hükümetin değil halkın valisi idi.

Recep Yazıcıoğlu; Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli valisi olarak görev yaptı. Kişiliği, görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı, fikirleri ve görüşleri nedeniyle kamuoyunda Süper Vali olarak anılıyordu. Görev yaptığı şehirlerde doğa sporları ve turizmin yaygınlaşmasına yapmış olduğu katkılarla tanınmıştı. Aydın, Yazıcıoğlu kardeşlerin yabancısı oldukları bir kent değildi. Babalarının memuriyeti nedeniyle ilkokul ve orta okulu Milas’ta liseyi Aydın’da okumuşlardı. Recep Yazıcıoğlu 2 Eylül 2003’te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda, olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde vefat etti. Kabri, Aydın’ın Söke ilçesi asri mezarlığındadır..

ki değerli isim, iki örnek devlet adamı. Süper valimiz Recep yazıcıoğlu’nun mekanı cennet olsun.Kardeşi Mustafa Sait Yazıcıoğluna da sağlıklı uzun ömür dilerim. Yanılmıyorsam, İstanbul Ticaret Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan vekili olarak görevine devam ediyor. Recep Yazıcıoğlu gibi valilere. Sait Yazıcıoğlu gibi hoşgörülü din adamlarına, sözün özü gerçek devlet adamlarına çok ihtiyacımız var.

İlyas Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

MESUT KARA NEDEN ÖLDÜ

MESUT KARA NEDEN ÖLDÜ

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil