Ana Sayfa Dünya, Gündem, İletişim, Sağlık, Yaşam 12 Mart 2024 208 Görüntüleme

ORUÇ GÖZÜKMEZ

İnsan namaz kılar görürüz. Hacca gider bilir ve birde fotoğraflarız. Namazı fotoğraflar ve zekatımızı yardım paketlerimizi de fotoğraflar, ama bir tek orucu gösteremez orucu fotoğraflayamaz bugünkü insan. Çünkü oruç ibadeti o denli derin ve Allah ile kul arasında olan en özel ve farklı ibadetlerimizden birisidir ki tüm inanan insanlar orucu istese de, bir namaz gibi somut gösteremez, nefsinde içinde yaşar, tüm inananlar için.

İşte yine derin ve çok anlamlı Ramazan ayına, tüm müslüman alemi olarak bugün itibariyle girmiş bulunmaktayız. Şüphesiz bugün müslüman evlatlarının Allahü Teala’ya en çok yaklaştığı, nefsini terbiye ettiği, kalbini ruhunu arındırdığı , açın halini iç dünyasında yaşayarak ve empati ile idrak ettiği, bir damla suyun bile ne lezzetli ve muhteşem bir nimet olduğunu daha da yeniden hatırladığımız, duygularımızın bu nefs terbiyesi ile değişimini en iyi yaşadığımız ve hissettiğimiz önemli günlerdir de içinde bulunduğumuz bu derin ve de ihlaslı günler, oruç’la Allah ile geçen Ramazan ayımız.

İnsanın böyle yoğun bir frekans değişimine geçtiğimiz bu anlamlı günlerimizde, biz insanlar inanıyoruz ki başta Filistin olmak üzere tüm dünyamızda savaşlar biter, çocuklar ağlamaz ve de hiç bir insanlık açlıkla imtihan olmaz. İnsan insanın değerini bilir. Her anın anlamını daha da algılar.

Evet oruç en gözükmez ibadetdir amma insana da en tesirli ibadettir. İnsanın fotoğraflayamadığı bu çok özel gözükmez orucumuz temenni ederiz ki, tüm dünyaya barış ve eşitliği getirir. Hiç bir çocuğumuza uykusuna bir daha aç girdirmez. Bu duygularla ramazan ve oruç ayımız tüm insanlığa hayırlı olsun. “Oruç artık kendisini tüm insanlığa göstersin.”

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN

ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil