Ana Sayfa Yazarlar 6.04.2024 813 Görüntüleme

Aktüel Ada Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

SEÇİMDEN ANEKDOTLAR ‘KUŞADASI’NA YAKIŞAN DAHA KALİTELİ BİR SEÇİM’

Seçim sürecinde yaşadıklarımızı yazmaya devam ediyoruz. Benim ilk gözlemlediğim ve diğer il ve ilçeleri takip edebildiğim kadarıyla, Kuşadası’nda daha gergin bir seçim dönemi geçti. Burada Cumhuriyet Halk Partisi ve Ömer Günel’e muhalefetten oldukça agresif bir kampanya yürütüldü.

Süreç seçim gününe gelene kadar ipler iyice yay gibi gerildi. Seçimden bir gün önce, kent merkezinde binlerce sayıda inanılmaz çirkin broşürler ve el ilanları dağıtıldı. Sahte sosyal medya hesaplarından edilen (bizim de nasibimizi aldığımız) küfür, hakaret ve iftiraları daha önce yazmıştım zaten. Basın mensubu olarak bir çok toplantısına katıldığım Ömer Günel ise, partililerinden bunlara asla cevap dahi verilmemesini istedi. Favori olduğunun farkında idi , rakibine göre çok daha tecrübeli bir siyasetçi olarak ortamı geren taraf olmak istemediği açıktı.

Bu gergin yönetilen süreç sonunda da beklenen oldu ve inanılmaz bir seçim gecesi yaşandı. İyi Parti Başkan Adayı, sandıkta geride olduğu halde önce sosyal medya hesabından seçimi kazandığı iddia etti. Sonra, ‘Kuşadası’nda devlet yok’ diyerek, gazeteci bir büyüğümüzün Başkan Günel tarafından darp edildiğini iddia eden bir video paylaştı. Benim gözlemim Sayın Behçet Alp, kontrolünü kaybetmiş bir görüntüdeydi. Hem vücut dili, hem Başkan Günel’e arka planda hakaret, küfür içeren videolar paylaşımı çok tepki çekti.

İplerin yay gibi gerildiği ortamda yakın da geçen bir seçimde, (yine de 4000’e yakın oy farkı vardı) Behçet Alp kutlama fikrinden vazgeçip, adliyeye itirazlarını yapmaya geldi. Kuşadası Adliyesi önünde kısa bir süre önce ittifak halinde olan iki parti seçmeni arasında kavga çıktı. Bunlar en son görmeyi isteyeceğimiz şeylerdi.. Kuşadası büyük bir hengameden çıktı, belki de henüz çıkmış bile değil…

Kuşadası’na yakışan daha barışçıl seçimler yapabilmek…Onları da yazabilmek en büyük dileğim. Dün bu konuda beni umutlandıran bir anekdot ise iftar yemeğinde yaşandı. Seçilmemiş meclis üyeleri küsmemişler, tüm destekleri ile sahada Başkan Günel’in yanındaydı. Daha önce meclis üye listesinde aşağıda kalanlar, seçilemeyenler kırılır, küserdi. Dün akşam, bunun tersine en çok seçilemeyen meclis üyeleri Başkan Ömer Günel ile sahada, yan yana idi. Bu da gözlemlerim arasında yer aldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil