Ana Sayfa Dünya, Ekonomi, Gündem, İletişim, Yaşam 8 Nisan 2024 176 Görüntüleme

BU RAMAZAN AĞLIYOR!

Bazı insanlar an’da bazı insanlar vardır tüm alemin her an’ında bütün zamanında daima yaşar. Kuşkusuz bu insan ümmeti olduğumuz islam dininin son peygamberi hz.muhammed’ dir. Hz.Muhammed biz müslümanlara öyle bir din bırakmıştır ki, komuşusu açken yatağa tok girilmez der. Birbirinize yardım edin, müslüman müslümanın kardeşidir der. Fakat üzüntü ile görüyoruz ki bu din, günümüzde öyle bir hâl aldı ki, sistemin piyonu ve maalesef hizmetkârı olmuştur. Her şeyi ticaret tüm öznesi maddesel olmuştur.

Egemen sistemin kölesi olmuştur. İhlas samimiyet büyük çoğunluklarda kaybolmuş, din gösteriş ve siyaset olmuştur. Aslında keşke her insanımız, her tarih okuyan biraz sorgulasa biraz geçmiş tarihimiz üstüne düşünse ve analiz yapsa, zaten niçin Osmanlı devleti dağıtıldı, niçin Osmanlı ‘dan doğan onlarca yeni devlet kuruldu ve özellikle Ortadoğu topraklarını ve O topraklar üzerinde ki egemen sistemin planlarını zaten görür görecektir. Ve işte insan o zaman anlıyor ki Osmanlı’dan sonra neden hep bu topraklarda huzur yok ve kan ve de göz yaşı var, şüphesiz daha da iyi idrak edecektir. Evet bir Ramazan ayının da sonuna geldik. Filistin de egemen sistem tarafından ve onlarca müslüman devletin seyirci kaldığı Filistin toprakların da başta binlerce çocuk olmak üzere insanlığın öldüğü katledildiği bir süreci ve de mübarek ramazan ayını bugünlerde ağlaya ağlaya bitirdiğimizdir.

Bir insan olarak sadece şunu düşünüyorum tüm insanlık ve başta müslüman devletler olmak üzere sadece iki gün sonra bayramını kutlayacağımız bu ramazan bayramı bu duygularla içimize nasıl sinecek ? Binlerce çocuğun masumun öldürüldüğü Gazze de bu “şeker” ramazan bayramı hangi manevi hislerle kutlanacak ? Öyleyse çok üzgünüz, bu ramazan daha fazla üzgünüz çünkü “bu Ramazan ağlıyor” Hz.Muhammed ağlıyor, Ehli beyt ağlıyor, “Adalet mülkün temelidir ” diyen Hz.Ömer ağlıyor. ” Köylü Millettin Efendisi dir” diyen Kanuni Sultan Süleyman ağlıyor. Tüm geçmiş ecdad ağlıyor, insan olan ağlıyor, bir tek onlar ağlamıyor. Evet bu Ramazan çok ağlıyor.

Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil