FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 10.05.2024 725 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ BALTALAMAK

Son dönemde Kuşadası eski Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın Soğucak’taki sosyal tesis imarlı arsası üzerinden spekülasyonlar yapılarak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel arasında husumet yaratılmaya çalışılıyor.

İşin aslı nedir diye, sayın Fuat Akdoğan’a sordum.

Fuat Akdoğan, konu ile ilgili şu bilgileri verdi.

“Söz konusu arsayı 1987 yılında aldım ve ben aldığımda bu arsa imarlıydı. 1989 yılında rahmetli Suyolcu zamanında arsam yeşil alana dönüştürüldü. 1994’de de Engin Berberoğlu döneminde sosyal tesis imarlı hale getirildi. Ben kendi dönemimde etik olmayacağı için, 10 yıl boyunca bu arsada hiçbir imar değişikliğinde bulunmadım…Aradan yıllar geçince, burayı bir gastronomi ve meditasyon merkezi olarak faaliyet gösterecek okul amaçlı işlevsel bir mekan haline dönüştürmek istedim. Burada 0.5 imar iznimiz var. Ancak, şu anda da içinde 8 adet  bungalov tipi yapı mevcut. Sosyal alan olarak kullanılacak olan bölgede, yasal olmayan yapılaşma söz konusu değil… Henüz yapılaşmaya başlamadık bile…Koparılan fırtınanın siyasi olduğunu düşünüyorum.”

Sayın Fuat Akdoğan’ın bu açıklamalarını kamuoyunu aydınlatmak adına köşeme taşımak istedim… Buradaki imarların çoğu yıllar öncesinde gerçekleşmiş. Dönemsel olarak bir takım eklentiler varsa da, amaç bu bölgeye gastronomi alanında okul kazandırmak olarak belirlenmiş.

ASKİ’nin kaçak su şebekesine işlem yaptığı yönündeki haberlerin doğru olduğunu söyleyen Akdoğan, su şebekesinde arıza olması nedeniyle çiftlik hayvanlarının mağdur olmaması adına iki gün kaçak su kullanıldığını, bununla ilgili tespitlerin de ASKİ tarafından yapıldığının altını çizdi.

Yalnız buradan kendi fikrimi söylemeden geçemeyeceğim.

Gastronomi Okulu ve Meditasyon Merkezi projesi çok güzel.

Kuşadası’na kalite ve nitelik kazandırabilir.

Böyle projeleri baltalamamak gerekiyor.

Varsa baltamız tabi ki?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil