Ana Sayfa Yazarlar 16.05.2024 684 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

ADVİYE BERGEMANN İLE SÖYLEŞİ

Dün, KUTO’da Egeli Kadın Girişimciler Buluşması etkinliği vardı. Etkinlik sonrası Kuşadalı turizmci Adviye Bergemann ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdim.

Adviye Bergemann, tıpkı etkinlikte olduğu gibi bana da kendi hikayesini özetleyerek başladı sohbete…

Beyaz atlı prens beklemenin kadınları çok geride bıraktığını ifade eden Bergemann, ben bana sunulan bir elbise vardı, onu istemedim ve kendi elbisemi kendim ısmarladım, benzetmesini yaparak, hayatını kendi hayallerini gerçek yapmak için çok çalışarak, zorluklarla baş ederek inşa ettiğinin altını çizdi.

Kuşadası ile ilgili düşüncelerini ise şöyle özetledi.

“Kuşadası’nı Cannes şehrine çok benzetirim. Şehir yapısı ve havaalanına uzaklığı ile çok benziyor. Ancak, Cannes Avrupa sosyetesine hitap ediyor, Kuşadası ise daha mütevazi kitlelerin uğrak yeri.. Eğer istenir ve gerekli çevre düzenlemeleri yapılırsa, Kuşadası da bir Cannes olabilir.”

Önümüzdeki sezon için Türkiye turizmini ne bekliyor, şeklindeki sorumuzu ise, bu yıl ne iyi ne de kötü bir sezon olacak. Oysa iyi olması beklenilirdi. Ancak Türkiye’deki hayat pahalılığı turizmi de etkiliyor. Yurt dışında gelen turist Türkiye’deki pahalılıktan etkileniyor şeklinde cevaplandıran Adviye Bergemann, kadınlarla buluşmasından çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Adviye Bergeman Kuşadası’nın yetiştirmiş olduğu ünlü bir turizmci.

Kuşadası’nın bir değeri…

Bu güzel söyleşi için kendisine teşekkür ederiz.

Kadınlarımıza gelince, onların daha çok dayanışma içinde olma gibi bir görevleri var.

Kadınların kadınları desteklemediği bir dünya yaşanası bir dünya olmaktan çıkıyor.

Adviye Bergemann söyleşimiz sırasında, vitrinde görünen ışıltılı bir hayat ama gerçekte öyle değil. Ben kendim için bir birim, çocuklarım için beş birim çalışmak zorunda kaldım, derken belki bunu kastediyordu.

Kadınlarımız bir birim de kadınlar için çalışmalı.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

YÜZÜ OLMAYANLAR

YÜZÜ OLMAYANLAR

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil