Ana Sayfa Yazarlar 22.05.2024 793 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

CHP’NİN KUŞADASI’NDAKİ SİYASİ YOLCULUĞU

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanlığı’nın düzenlenmiş olduğu Danışma Meclisi, demokratik bir ortamda geçti. CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in Divan Başkanlığı’nı yapmış olduğu Danışma Meclisi, üyelerin taleplerini ve önerilerini içermesi bakımından önemliydi.

Üyelerin talepleri; halkla daha yakın ilişki kurulması, üretim faaliyetlerinin desteklenmesi, parti içindeki görevlendirilmelerin daha sık yapılması şeklindeydi.

Sadece seçim zamanı görev alınmaması, rutin zamanlarda da partiye katkı konulması bir parti için pastanın kreması gibidir. CHP Kuşadası İlçe Örgütünde de bu türden nitelikli üyelerin çoğalması gerekiyor. Bu benim kişisel görüşüm. Bir de 4 dönemdir seçim kazanan bir ilçe örgütünden söz ettiğimizi unutmamak gerekiyor.. İster istemez bir rehavet olacaktır. Bu rehavetin ortadan kalkmasını sağlayan karşı cephe dediğimiz muhalefet oldu.

Eğer o kadar sert ve seviyesiz siyaset yürütmeseler, CHP Kuşadası İlçe Örgütündeki rehavet devam edecekti. Bence çok kötü bir muhalefetin bu yönde artısı bile oldu..

Gelelim parti içindeki çekişmelere.. 31 Mart seçimlerindeki CHP’li aday adaylarının başka partilere giderek, CHP’yi yalnızlaştırma çabalarına değinelim…Aday adayları maalesef ki, şunu unuttular, CHP asla aday adaylarının başka partilere gitmeleri ile seçim kaybedecek bir parti değil. Daha önce örneklerini defalarca gördük ve ne kadar zavallı durumlara düştüklerine tanıklık ettik.

Bence CHP Kuşadası İlçe Örgütü bu türden tartışmaları kendi içinde yapabilir, ancak asıl önemlisi üye niteliğini arttırmak olmalı.. Böyle seçim zamanları o parti senin bu parti senin dolaşan üye profilleri derhal terk edilmeli. Bu hem CHP’nin genel görüntüsüne zarar veriyor, hem de iç dinamikleri olumsuz etkiliyor.

CHP Kuşadası İlçe Örgütünün yapacağı çalışmaların başında üye niteliğini yükseltmek, ülke siyaseti hakkında sohbetler düzenlemek, tüzük dışı davrananları uyarmak ve parti içinde her dönem çalışanları desteklemek, süreç içindeki performanslarını gözlem altında tutmak olmalı.

Kuşadası CHP, uzun vadede çok başarılı bir örgüt olduğu için, onun üzerinde oyunlar oynanması ve içeriden bölme çabaları normal karşılanmalı, ama bunlara karşı da uyanık olunmalı…

CHP, Kuşadası’nda önce kendisi ile gurur duymalı, bu kadar kara propagandaya rağmen nasıl kazandığını sorgulamalı.

Kazanmasının sebebi, parti emektarı örgütün nitelikli üyeleri, yöneticileri, partiye sahip çıkan Belediye Başkanı Ömer Günel ve demokrasinin sandık bekçileri seçmenlerdir.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil