Ana Sayfa Yazarlar 6.06.2024 797 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

İZLEYELİM GÖRELİM

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin deniz yolu taşımacılığı adına atmış olduğu adımları dikkatle izliyorum. Bu adımların en çok Didim’e faydası olur. Çünkü, Didim deniz yolu taşımacılığından mahrum olduğu için pek gelişemedi.  Ancak, Bodrum ve Yunan Adaları bağlantılı bir deniz taşımacılığı Didim’e ilaç gibi gelecektir.

Bu anlamda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin adımlarının bir kısmını destekliyor, bir kısmını desteklemiyorum.

Mesela; Kuşadası’nda atmış olduğu adımlar 50 sene önce olsaydı, büyük alkış alırdı. Ancak, şu anda Kuşadası’nda 50 yıldan bu yana acente faaliyetleri gösteren o kadar şirket var ki, İDO bu anlamda elbette tepki çeker…Bir de araştırdım, Nisan ayına kadar en fazla kruvaziyer Kuşadası’na gelmiş…Yani DENİZ ULAŞIMI anlamında bir ihtiyaç yok.

Ancak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ne yapmak istediğini iyice bir anlatırsa, belki hepimiz ikna oluruz... Çünkü şu anda karanlık bir bulut var… Eğer, birkaç limanı dolaşacak küçük çapta  bir ulaşım ağı kurulacaksa onun zararı kimseye olmaz…Acenteler de bu kadar tepki göstermez.

Gelelim limanın girişindeki İDO gişesine…Bu gişenin taşınabilir olması, kalıcı olmadığının bir delili gibi. Biraz da tanıtım kokuyor.. Sağ olsun bizim medyamız buranın tanıtımını istemeseler de yapmış oldu… Konunun Kuşadası’ndaki acenteleri ne derece ilgilendirdiğini henüz bilmiyoruz…Belki de, sadece iç limanlara yönelik bir yolcu taşımacılığı yapılacak…Samos seferleri için bilgi sahibi değiliz…

Yani özetle bilgi sahibi olmadan yorum yapmak zor…

Fotoğrafa baktığımda, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin daha çok Didim için bir plan proje yürüttüğü görüşündeyim..

İzleyelim ve görelim.. Ama Aydın Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu mutlaka ayrıntılı açıklama yapmalıdır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BU KAFAYLA BİR YERE VARAMAYIZ

BU KAFAYLA BİR YERE VARAMAYIZ

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil