Ana Sayfa Yazarlar 7.06.2024 2466 Görüntüleme

Aktüel Ada Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

NAS POLİTİKASININ ÇÖKÜŞÜ ALTINDA TURİZM

Türkiye,  uygulanan hatalı ekonomi politikalar sebebiyle cennet gibi ülkede adeta cehennemi yaşıyor. Pahalılık yüzünden bir alacağımızı iki değil üç kez düşünür olduk. Açlık sınırının altında maaş alan emekli, asgari ücretli işin en kritik boyutunda.. Yoksulluk değil bakın anlattığımız; AÇLIK..

Kuşadası ise, bu ekonomik ortamda umut bağladığı en büyük getiri olan turizm sezonuna giriş yaptı. Ancak pahalılık öyle bir halde ki fiyatlarımız ve ürünlerimiz bir çok Avrupa ülkesinin bile önüne fırladı. Euro ile maaş almıyoruz fakat Euro’nun üzerinde ödemeler yapıyoruz. Haliyle ki sosyal medyada takip ettiğim kadarıyla Kuşadası’nda yaşayan İngilizler dahi durumdan şikayetçi ve Facebook’ta yemek için kalite-fiyat araştırması yapan gruplar kurmuşlar. (Düşünün ki onların emekli maaşı bizim asgari ücretlimizin en az 6, öğretmen maaşlarımızın da 2.5-3 kat seviyesinde olmasına rağmen.)

BU ARADA MİÇOTAKİS TÜRKİYE’DEKİ KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Bu bağlamda Miçotakis çok akıllıca bir hamle yaptı. Baktı Türkiye’de kötü olan sadece ekonomi yönetimi değil, tarım ve hayvancılık politikaları da çok kötü olduğundan yeme içme de çok pahalı, o zaman dedi Yunanistan’a gelsinler. Ama vize almak çok zahmetli ve uzun bir süreç. Miçotakis kapıda vize uygulaması başlattı.

Nasıl olsa Türkiye’den gelen bir adaya geliyor. O adadan da kalkıp ana karaya ulaşıp diğer Schengen ülkelerine gidecek hali yok. Miçotakis ülkesi için çok faydalı bir iş yaptı. AK Parti kadrolarının başarısız yönetiminin sonucunu fırsata çevirdi. TL reel olarak değerlenecek diye davul zurna çalınınca o reel olarak değerli TL ile Euro alıp ucuza tatil ve yeme içme bu sayede mümkün oldu.

Miçotakis’in programı çalışıyor. Yunanistan para kazanıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil