Ana Sayfa Yazarlar 14.06.2024 715 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

BİR DERENİN HİKAYESİ

Damlacık Deresi, Kuşadası’nı ikiye bölen bir akarsu yatağı…Ben Kuşadası’na geldiğimde üstü açıktı, sonra Kuşadası Belediye Başkanı Engin Berberoğlu döneminde üstü kapatıldı, yola dönüştürüldü…

Daha sonra göreve gelen Fuat Akdoğan döneminde ise, sel felaketi sonrasında üzeri açıldı… O günden bu yana derenin üzeri açık ama sıcak havada yaydığı nahoş kokular nedeniyle sık sık basının gündemine gelmekte…Bugünlerde de basının gündemindeydi…Aydın Büyükşehir Belediyesi burayı kendi bölgesi olarak görmüyor olacak ki, ıslah çalışması başlatmadı…Hatta derenin üzerindeki kendi logolarını da söküp topladı…Bu eylemiyle ne demek istediğini çok anlamadık, üzerinde durmadık ama soruna Kuşadası Belediyesi el atarak, temizlik çalışmaları başlattı..

Kuşadası Belediyesi’nin Büyükşehir yasası nedeniyle kısıtlanan hizmet alanları sorunsalı, bu meselede bu şekilde gelişti.. Kuşadası Belediyesi kendi bölgesi olmasa da, temizlik hamlesi başlatarak, dere yatağını temizliyor. Bir yanda kendi logolarını söküp atan Aydın Büyükşehir Belediyesi, bir tarafta görev alanı olmasa da dere yatağını temizleyen Kuşadası Belediyesi…

Doğru olanı hangisi yapıyor, sizce…

Damlacık deresi, çok su tutan bir dere değil ve giderek kuruyor.. Sadece sel sularını tutmak için önemli bir görev üstleniyor.. Ancak, yaz ayları üzeri portatif bir yapıyla kapatılabilir.. Kışın ve yağışların çok olduğu zamanlarda ise açılabilir… Yazın portatif yapılar, halkın kullanımına açılabilir…Belki böyle bir proje için de start verilebilir..

Bu derenin hikayesinin ismi gibi güzel olmasını umalım..

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Seçim Sonuçları ve Sosyoloji

Seçim Sonuçları ve Sosyoloji

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil