Ana Sayfa Gündem, Kültür 15 Haziran 2024 297 Görüntüleme

HAYATİ ATLI’DAN ANLAMLI MESAJLAR

İYİ Parti’den istifa eden Kuşadası İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı ve Kuşadası/Aydın Büyükşehir Meclis Üyesi Hayati Atlı açıklamasında şu görüşlere yer verdi…
Bizler vatanın savrulmuş evlatlarıyız..
Her şey Türkiye’de kutuplaşmanın zirve yaptığı 2017 senesinde başladı… Türkiye’deki kutuplaşma, anormalleşme ve insanlardaki siyasi sıkışma, yeni bir siyasi anlayışın kapılarını açtı.
Bizler Türkiye’de İYİ bir şeyler olsun düşüncesiyle yanıp kavrulurken, birikmişliğin sonucu olarak yeni bir siyasi anlayış doğdu.
Bu siyasi anlayışın adı İYİ Partiydi!
2017 yılında oluşan bu yeni siyasi anlayışın adı daha belli değilken gönül verdik “Türkiye Dava’sına”. Kurulurken çile çekerek başladığımız hikayemizi sizlerle paylaşmak isteriz;
İktidarın İYİ ParI’lileri yaftaladığı, tehdit ettiği bir ortamda, insanlar ilçe merkezi yapmamız için bize dükkanlarını bile kiraya vermeye korkar hale gelmişlerdi. İmece usulu, herkes evinde çevresinde neyi varsa ortaya koyarak kurdu bu partiyi.
Hiç bir şey daha hazır değilken karşımıza 2018 Genel Seçimleri çıktı.
Canla başla çalıştık ve bu kadar kısa zamanda %13,3’lük bir oranla yaklaşık 10.000 kişinin gönlüne girdik. 2019 yerel seçimlerinde ise “Millet İttifakı” çatısı altında girdiğimiz mücadelede 3 meclis üyesi ile partimizi belediye meclisinde temsil ettik.
Meclis üyelerimize verilen görevler, bizlere oy veren seçmenlerimize yardımcı olabilmemizi sağladı ve seçmen gözünde İYİ Parti Kuşadası’nda bir alternaIf haline geldi.
2023 Genel Seçimleri’nde samimi olarak çalışan teşkilatımız, yapılan ön seçimlerde ilk ihaneti gördü.
Ön seçim sonuçlarına uyulmadığı, ithal aday uygulamasının yapıldığı, partililerin oy verdiği aday adaylarının geri sıralarda olduğu ama çıkar odaklarının ön sıralarda olduğu bir liste, seçmenimize resmen dayatıldı. Bu dayatmanın sonucunda vatandaşlarımızın umut olarak gördüğü Partimiz, Aydın’da sadece bir milletvekili ile temsil edilerek, teşkilatlarımızın samimi emeklerini karşılıksız bırakmış oldu. Bu seçimlerin en önemli detayı ise Aydın İli’nde oy oranını yükseltmiş tek ilçenin KUŞADASI ve KUŞADASI TEŞKİLATI olması idi!
Kuşadası’ndaki siyasi rüzgar ve vatandaşlarımızdan gelen talepler, İYİ Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı’nın kendi adayını çıkarması yönünde ilerlerken, İYİ Parti Genel Merkezi’nin “Hür ve Müstakil Siyaset” kararı sonrasında Kuşadası’nda aday çıkarma konusu netleşmiş oldu. Kuşadası Halkı’nın, İYİ ParI’nin ilçemizde bir aday çıkarması talebi, bu TEŞKİLAT’ın kurulduğu günden bu yana azimli, samimi ve yorulmadan çalışmasının sonucudur.
2024 Yerel Seçimleri arefesinde, Behçet Alp tarafndan gelen aday olma talebi, sırası ile İlçe Teşkilatı, İl Başkanlığı ve Genel Merkez tarafndan onaylanarak hayata geçmiş oldu.
Adaylığı süresince bütün uyarılarımıza ve sitemlerimize rağmen TEŞKİLAT’ın emeğini ve ağırlığını hiçe sayma problemini ortadan kaldıramadık. Olağan kongreyle seçilmiş ve başarısı tescilli Kuşadası İlçe Teşkilatı’nın görevden alınmasını hayretle karşıladık.
İlçe Başkanımız, ilçe yöneticilerimiz ve yüzlerce partilimizin iradesi yok sayıldı. Kaba ve nezaketsiz bir şekilde mevcut ilçe başkanı kapının önüne konuldu.
İYİ Parti Genel Merkezi’nin Aydın gibi bir ili, teşkilatları hiç tanımayan, sadece duyumlar üzerine hamleler yapan ve gönlünce at koşturan tek bir kişinin dizayn etmesine izin vermesinin altında ne gibi sebepler yattığı herkes tarafndan merak edilmektedir.
Verilen sözlerin tutulmadığı, emekçilerin hor görüldüğü, TEŞKİLAT’ın sürekli eleştirildiği bu seçim sürecinde, bu ortama çanak tutan İYİ Parti Aydın Milletvekili Sayın Ömer Karakaş’ı, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Sayın Ahmet Ertürk’ü, ne için aday olduğunu unutan ve kendini “Siyaset Duayeni” olarak tanımlayan Sayın Özer Kayalı’yı ve bütün bu ayak oyunlarının içinde olan fakat hep haberi yokmuş gibi davranan Sayın Behçet Alp’i, 7 yıllık bir emek ve çalışma sonunda bir araya gelmiş bu TEŞKİLAT’ı el birliğiyle dağıttıkları için tebrik ediyoruz.
Türkiye’nin en başarılı 10 teşkilatından biri olan, Aydın’ın hatta ve hatta Ege Bölgesi’nin TEK başarılı TEŞKİLAT’ını görevden alarak yüzlerce kişinin tepkisini almak, 2023 Genel Seçimleri öncesinde İYİ Parti Genel Merkezi’nin anlamsız çıkışlarından ve toplumu yaralayıcı hamlelerinden farklı bir davranış değildir. Umut olarak çıkılan bu siyasi yolculukta “Atanmışlar” “Seçilmişleri” alt ederek demokrasiyi ve millet iradesini hiçe saymışlardır. İçinde bulunduğunuz bu davranış biçimiyle sizler ne Genel İktidarı ne de Yerel İktidarı eleştiremiyor olmanız gerekiyor.
Meclis Üyeleri listelerinin tesliminden sadece 2 gün önce, İYİ Parti Aydın İl Başkanı’nın, Aydın Milletvekilinin hamiliğinde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Kuşadası Belediye Başkan adayının yönlendirmesi yada dolduruşuna gelmesiyle Kuşadası İlçe Başkanı Müge Başakçı’nın “Yüksek Seçim Kurulu Yetki Belgesi’ni” iptal ettirerek, “Belediye Meclisi Listesi’ni” kendilerine göre dizayn etmeleri ve bunu TEŞKİLAT’a dayatmaları da başka bir İHANET örneğidir. Bu yapılana neden tepki vermediğimizin dedikodusunu yapan, her seçim öncesinde aykırı çıkışlar yapan, kendi özgüvenleri asla oturmamış, her ortamda farklı konuşan bazı teşkilat mensuplarımız, o gün eleştirdikleri ve her zaman arkasından konuştukları Aydın İl Başkanı ve Kuşadası Belediye Başkan Adayı ile kendi çıkarları için birlik olup EGE BÖLGESİ’nin en BAŞARILI TEŞKİLATININ param parça edilmesini sağlamışlardır.
Sizin amacınız Kuşadası değil. Sizin davanız Kuşadası değil.
Sizin hedefiniz Kuşadası değil.
Buna karşılık bizim her şeyimiz KUŞADASI!
Birilerinin hangi oyunlar kurarak yapmış olduğu bu operasyonu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Bu sebeple, kurucusu olduğumuz ve emek verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz.
Ne Kuşadası halkı, ne de İYİ Parti seçmeni, emek verenleri hiçe saymanızı kabul etmeyecektir.
Her zaman Kuşadası için çalışacağız, Kuşadası için VAR olacağız.
Hayati Atlı
İYİ Parti Kuşadası Kurucu İlçe Başkanı
Kuşadası Belediye Meclis Üyesi
Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi
Bir 1 kişi ve alacakaranlık görseli olabilir

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil