Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, İletişim, Politika, Yaşam 24 Temmuz 2024 190 Görüntüleme

ERDOĞAN’IN CHP ‘Lİ BELEDİYELERE YÖNELİK SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart yenilgisi AKP’nin yenilgisinin faturasını CHP ‘li belediyelere ödettirmek isteyen sözleri vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Belediyelerin SGK borçlarını ödemesini öneren Erdoğan, ekonomik krizin sorumlusu belediyeler imiş gibi algı yaratan sözleri ile eleştiri topladı.

Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı CHP ‘li belediyelerin borçlarının tahsilatını yapmaya başlayacak. Emeklileri düşünüyorlarsa SGK ya olan borçlarını ödesinler şeklinde konuştu. Bu sözlerine cevap veren CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Recep Tayyip Erdoğan her şeyin sorumlusu olarak CHP ‘li belediyeleri görmekte ancak yenilmeye mahkumdur ‘yanıtını verirken, CHP ‘li belediyelere yönelik baskı vatandaşlardan da tepki gördü.

Reis Talimat Verdi “CHP’li Belediyelere Nefes Aldırılmayacak”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün AKP Grup Toplantısı’nda “CHP’li belediyeler verdikleri sözleri tutmuyorlar. Birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili, Hazine Bakanlığımız tahsile başlayacak. Öyle 25 kuruşa simit yok. Artık bakanlık tahsile başlayacak. Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine Bakanlığımız kaynağından borçların tahsiline başlayacak.” diyerek Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere uygulanacak ekonomik baskı döneminin startını verdi. Vatandaştan Erdoğan’ın Açıklamasına Büyük Tepki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında ki açıklamasından sonra vatandaşlardan da büyük tepki geldi. 2024 yerel seçimlerinde CHP partisine oy veren vatandaşlar ülkenin cumhurbaşkanının intikam alırcasına CHP li belediyelere ekonomik baskı uygulama kararını eleştirdiler.

Vatandaşlar, “Bu ülkede borçlu olan sadece CHP li belediyeler mi ? Seçimler de AKP’den CHP ye geçen bir çok belediyenin borç batağında olduğunu herkes biliyor. Böyle bir uygulama yapılacaksa tüm belediyelere yapılsın. CHP’li belediyeler zaten iller bankasından almaları gereken payları % 40 kesinti ile alıyorlar. Belediyeler kamu kurumudur vatandaşa hizmeti engellemek ile neyin intikamı alınacak. Ülkenin ekonomisi zaten batık durumda birde yerel yönetimleri bu şekilde karanlığa hapsederek kimi cezalandıracaklar. “ diyerek tepkilerini ortaya koydular.

CHP Genel Başkanından sert açıklama “ Demokrasi Tokadı Yerler” Özgür Özel, Erdoğan’ın sözlerine şöyle yanıt verdi: Özgür Özel, Erdoğan’ın ‘SGK borçları tahsil edilecek’ sözlerine cevap verdi: “2019’da YSK eliyle İmamoğlu’na ‘Adli Darbe’ yaptılar. Demokrasi tokadı yediler. Bu sefer SGK borçları üzerinden ‘Mali Darbe’ yapıp belediyeyi çalışamaz hale getirirlerse demokrasi tokadı yerler.” diyerek cevap verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil