Ana Sayfa Dünya, Eğitim, Ekonomi, Gündem 5 Ağustos 2024 150 Görüntüleme

KUŞADASI AK PARTİ ‘DEN CAN DOSTLARA VEFASIZLIK

Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri Kendi Yasalarına Tahammül Edemedi
Konu Can Dostlar olunca Meclisi Terk Ettiler
Bugün Yapılan Kuşadası Belediyesi olağan aylık meclis toplantısında; Cumhur İttifakı meclis üyelerinin konu sokak hayvanları ile ilgili yasaya geldiğinde salonu terk etmesi Kuşadası Kamuoyunca büyük tepki ile kaşılandı.
Kuşadası Belediye Meclisi’nin AK Partili ve MHP’li üyelerinin, Başkan Ömer Günel’in toplantı sonunda Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili gündem dışı açıklama yapacağını belirtmesine rağmen toplantıyı terk etmesi dikkat çekti.
AK Partili Meclis Üyesi Tacettin Özden ve MHP’li Meclis Üyesi Murat İnan’ın toplantıyı terk etmesi kamuoyunda tartışmalara ve çeşitli protestolara neden olan yasayı savunamayacak durumda oldukları için “kaçtıkları” yorumlarına neden oldu.
Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısına TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek Resmi Gazete’de yayınlanan AK Parti’nin Hayvanları Koruma Kanunu damgasını vurdu. Başkan Ömer Günel’in toplantının başlangıcında kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak anılan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin yasalaşması ile ilgili olarak bir açıklama yapacağını belirtmesine rağmen, AK Partili Meclis Üyeleri Tacettin Özden ile MHP’li Murat İnan verilen arada toplantıyı terk etti.
Başkan Ömer Günel’in yasanın pratikte uygulanması ile ilgili kaygılarını ifade ettiği ve devletin belediyeler ile evcil hayvan rehabilitasyon merkezlerine destek vermesi gerektiğinin altını çizdiği açıklamasını dinlemeye dahi tenezzül etmeyen AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin bu tavrı eleştiri konusu oldu. AK Parti tarafından hazırlanan ve MHP’nin desteğiyle TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasayı usulen savunma iradesi dahi gösteremeyen Cumhur İttifakı üyelerinin çareyi kaçmakta bulması “ironik” olarak değerlendirildi.
Bu konu İktidarın Samimiyetesizliğini Gözle Önüne sermiştir.
Geride Kalan 22 Yılda konu 40 kere çözülürdü
Başkan Ömer Günel’in ardından söz alan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, 22 yıllık AKP iktidarının ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile bu kez sokak hayvanlarını hedef aldığına dikkat çekerek “Sokak hayvanları ile ilgili süreç kısırlaştırma ve rehabilitasyon ile yönetilebilir. Kuşadası Belediyesi olarak yıllardır bunu gayet başarılı bir biçimde gerçekleştiriyoruz. Ancak AKP iktidarı etkin bir kısırlaştırma seferberliği ile 22 yılda 40 kez çözebileceği bu sorunu biriktirerek bu duruma getirdi. İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede kaldıran iktidarın sokak hayvanları sorununu da işi belediyelerin üzerine yıkarak çözmeye çalışması şaşırtıcı değil. Eğer sorunu çözmek istiyorlarsa Kuşadası Belediyesi’ni örnek alabilirler. Barınağımız bugün öğrencilerin , gençlerin aileleri ile gelebildiği hafta sonu tatillerini geçirebildiği bir mesire alanına dönüştürülmüştür. Biz sokak hayvanları ile bir arada yaşamaktan oldukça mutluyuz. CHP Grubu olarak can dostlarımızın her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil