Ana Sayfa Yazarlar 3.09.2024 809 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

TEPE MAHALLESİ ZAYIF HALKAMIZ

Dün akşam saatlerinde, Kuşadası’nda Tepe Mahallesi olarak bilinen sokakta Nebahat D. isimli kadın, eşi tarafından vurularak, öldürüldü. Cinayetin hemen sonrasında Kuşadası Emniyeti tarafından yakalanan E. D. bugün sabah saatlerinde Kuşadası Adliyesi’ne çıkarıldı.

Olayın meydana geldiği sokak, Kuşadası’nın en eski sokaklarından biri ve Roman vatandaşların ağırlıklı olarak oturduğu bölge...Çok eğlenceli görünen hayatların altında ne dramlar da saklı…Aslında burası Hacı Feyzullah Mahallesi’nin bir parçası…Ama bir türlü diğer sokaklarla entegre edilemiyor...Kendi içinde bir ülke gibi …Bugün bir sosyal medya kullanıcısı bu mahalledeki uyuşturucu kullanımına dikkat çekmiş… Biz yıllar önce bu mahalleye UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE için gittik…Aktivist Mehlike Hepdemir, Av. Nebahat Oskay Ürün, ben ve psikiyatrist Uzman Dr. Süleyman Gündüz…

Ne yazık ki devam ettiremedik, çünkü ilgimiz nedense ters tepki gördü…Mahalleden 50 kişi panele ilgi göstermedi. Gelinen noktada, bugün mahalle sakinleri kendileri itiraf ediyor. Kristal denilen maddenin yaygın kullanımını… Bugün böyle bir panel düzenlesek kimse gelmez…Çünkü mücadele edilecek bir taraf kalmamış.

Kadın cinayetleri meselesinde mutlaka büyük şeyler söylemek mümkün. Ama dünkü cinayette ayrılma aşamasında olan eşe yeniden şans veren ve uzaklaştırmaya rağmen birlikte olan kadının doğal akıbeti de konuşulmalı...Aldığım bilgiler bu doğrultuda…Sorunlu eş, kadınlar için her zaman kabus ama tedavi edilmeyen şizofreniye dönüşmüş bağımlılıklar için önce tedavi gerekiyor.

Tedaviye yanaşmayanlar için de, bu tür dramatik haberleri yapmaya devam edeceğiz.

Ben yıllardır yazıyorum.

Hacı Feyzullah Mahallesinin büyük sorunları var.

Mobese Kameraları ve güvenlik karakolu gerekiyor.

Buraya özel Sağlık Ocağı olmalı.

Aydınlatma direklerinin kabloları yıllarca yerlerde sürünüyordu.

Benim Kaymakamlığa yazdığım dilekçe ile kaldırıldı.

Şahitleri o bölgede yaşamaya devam ediyor.

Özetle, Kuşadası’nın en zayıf halkası Tepe Mahallesi’dir.

Bu kadar güzel insanlar yaşıyor, üstelik…çok acı…

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

MUHTEŞEM ÖTESİ BİR ŞEY!

MUHTEŞEM ÖTESİ BİR ŞEY!

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil