Ana Sayfa Gündem 14 Ekim 2024 191 Görüntüleme

SOKAK FESTİVALİ GELECEK İÇİN İLHAM KAYNAĞI

Hepinize merhabalar arkadaşlar. Bugün sizlerle 3. Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali’nin 2. gününe göz atacağız.
Kervansaray’da düzenlenen atölyenin açılışını şef Emrah Köksal Sezgin yaptı.
İspanya’dan gelen şef David Raileanu, İspanyol mutfağının en bilinen yemeği olan “Paella” isimli yemeği yaptı. Yemeğin en öne çıktığı malzemeleri: İç Midye, Jumbo Karides, Kalamar, Baby Ahtapot. Deniz ürünlerini sevenlerin bayılacağı bir yemek.
Hırvatistan’dan gelen şef Matko Bukovec, “Fish Marine” adlı yemeğin atölyesinde yer aldı.
Şef Matko Bukovec, Eski bir reçeteyi günümüz menüsüne göre düzenledi, fine dining (lüks restaurant) tarzında yorumladı.
İlginç olan hikayesi de şöyle; Hırvatistan’da kadınlar denizci eşlerine yaparlarmış bu yemeği. Bu yemek, oksijenle bağlantıyı kestiği için saklama kabında buzdolabında 1 yıl saklanabiliyormuş. Bu yemeğin öne çıkan malzemesi: Balık, Sarımsak, Maydonoz, Limon. Ayrıca şarap ve sirkeyle de marinasyonu yapılıyor. Denemek isterseniz tercih edebilirsiniz.
Genel olarak festival gelecek seneye dair yeni proje fikirleri ve yeni fikirleri hayata geçirme konusunda umut ışığı olarak gösterilebilir. Festivalde emeği geçen herkese çok teşekkürlerimi iletiyorum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

KAPI KİLİDİ

KAPI KİLİDİ

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil