Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Yaşam 12 Nisan 2021 344 Görüntüleme

TURİZM BÖLGELERİ İÇİN TAM KAPANMA ÇAĞRISI

Türkiye’de vaka sayılarının yükselmesi büyük tedirginlik yaratırken, Prof. Dr. Kemalettin Aydın, özellikle turizm kentlerinde tam kapanma önerisinde bulundu. Aydın, “Turizm sezonunda yoğun hizmet verecek İzmir, Aydın, Muğla, Antalya gibi iller bir makro bakışla 4’lü, 5’li il potansiyelinde değerlendirilebilir. Buralarda 10-15 gün, ramazan süresince çok sıkı bir kapanma yapılabilir, rakamlar dip yaptırılabilir, sonra da o bölgelere giriş çıkışlarda HES kodu ve PCR istenebilir” dedi.
Türkiye’de son günlerde artış gösteren koronavirüs vakalarıyla birlikte birçok il ‘çok yüksek riskli’ iller arasında yer alıyor. Kırmızı kategori olarak belirtilen bu iller arasında, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği iller de bulunuyor. Özellikle turizm sezonu öncesi Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir’deki vaka sayısı artışı, turizmcileri endişelendiriyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, dolmuştaki yoğunluktan kafe restoranına, aile toplantılarından site toplantılarına kadar herkesin faktör olduğu bir yoğunluk yaşadıklarını söyleyerek, “O nedenle de herkes kendine ait sorumluluğu yerine getirebilirse, herkes evin önünü süpürürse sokak temiz olur” dedi.
Öte yandan Kuşadası Devlet Hastanesindse üç yoğun bakımda olmak üzere 13 covid hastasının tedavi gördüğü, vakaların büyük çoğunluğunun evde tedavi gördüğü bildiriliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil