Doğanın ve çevrenin korunmasında büyük önem taşıyan geri dönüşüm çalışmalarını titizlik içerisinde yürüten Kuşadası Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi öğrencilerine sıfır atık eğitimi verildi.
Geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmaları kapsamında yaşama geçirdiği uygulamalarla tüm Türkiye’ye örnek olan Kuşadası Belediyesi, başta çocuklar ve gençler olmak üzere kentte yaşayan farklı kesimlere yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını da aksatmadan sürdürüyor. Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kent genelinde geri dönüşümü mümkün olan kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar ve elektronik atıkları özel tasarımlı kutu, kumbara, karekodlu kafesler, 7 farklı ayrıştırma kategorisine sahip olan ve güneş enerjisiyle çalışan elektrikli mobil atık getirme merkezleri aracılığıyla ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor.
Geçtiğimiz Kasım ayında kent genelini kapsayan Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan Kuşadası Belediyesi, kent sakinlerini geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek için de eğitim çalışmaları düzenliyor. Bu kapsamda son olarak Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ile iş birliği içerisinde ADÜ Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek Bölümü 4. sınıf öğrencilerine sıfır atık eğitimi verildi. Eğitimde EKODOSD Yönetim Kurulu Üyesi peyzaj mimarı Bilgesu Şamiloğlu, öğrencilere iklim değişikliği ve kompost yapımı üzerine bir sunum yaptı. Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli çevre mühendisi Arda Coşar ise ADÜ öğrencilerini atık, çevre ve insan arasındaki ilişki; sıfır atık sistemi ve Kuşadası’nda sıfır atık sisteminin uygulanması ve izlenmesi konularında bilgilendirdi.