Ana Sayfa Gündem 10 Eylül 2024 154 Görüntüleme

EFELER DİYARI AYDIN İLİNDE ÇOCUK KADINLAR…

Acılarla dolu Acarlar; Kadın genel itibari ile coğrafyamızda maalesef hak ettiği yerde hiç bir zaman olmamıştır.
Ezilmiş ötelenmiş daima erkek gözünde cinsel obje olarak görülmüş yada üreme aracı olarak itibar gördüğüdür.
Erkek, toplum nezdinde üstte yer alırken ve her yaptığı ahlaksızlık gurur sayılırken, kadının yanlışlıkla bakması bile suç sayılmış, bastırılmış ve hep erkek terörüne maruz kaldığıdır ve ne acıdırki günümüzde neredeyse türlü mazeretlerle her gün, bir kadınımızı annelerimizi, barbar vandal cani zihniyet tarafından kaybettiğimizdir.
Efeler diyarı Acarlar: İncirliovanın önemli mahallelerinden ve genellikle halkı geçimini pazarcılıkla idame ettirmektedir.
Hepimiz pazara çıktığımızda muhakkak ki alışveriş yaptığımız farkında bile olmadığımız kadınlar…
Hepsi olmasada büyük çoğunluğu küçük yaşda 12-13 gibi evlendirilen ve meşru olmayan evlilikleri ve de erken yaşta anne olmaları vazgeçilmez kadersiz kaderi olduğudur.
Daha çocuk yaşta evlendirilen bu çocuklar sadece evlendirilmiyor, belli bir bedel karşılığında eski deyimle başlık parasıyla adeta bir eşya gibi “bazı” babalar tarafından da ticari olarak görüldüğüdür.
Hiç yaşayamadıkları çocuklukları ve daha çocukken önce kadın sonrada anne olan çocuk kadınlar. Ne travmadır ki bütün bunlar efeler diyarı Aydın şehrinde yaşanmaktadır.
Burnumuzun dibi yanıbaşımızda yaşanılan bu insanlık suçu daha ne kadar sürer bilemiyorum, ancak tek bildiğimiz bir gerçek varki oradaki kız çocukları insan yerine koyulmuyor ve hayatları karartıldığıdır.
Bu nedenle tüm yetkililer orada gerekli inceleme ve araştırmalara, yaşayan mahalle insanına gerekli önem ve eğitim seminerlerine başlatmalıdır ve de bu insanlık suçu ivedilikle artık durdurulmalıdır.
Zira dünyada ki her çocuk, kız, kadın değerlidir ve asla böyle bir durumu hak etmediğidir.
Her çocuk önce çocukluğunu yaşamalı ve de vakti geldiğinde şahsi kararlarını yine kendi vermelidir.
Ülkemizde ki her toplum katmanı ayırımsız kamu hizmetini eşit hak etmektedir.
O mahallede yaşayan çocuklarda bir candır ve geleceğimizdir !
Türkiye’nin en batısı Aydın ilinde yaşanılan bu basiretsiz durum, hepimizin utancı insanlığın ise büyük ayıbıdır.
“Ne olur kız çocuklarımızı yaşarken öldürmeyelim.
Yaşarken ölmek ölmekten daha büyük acıdır.”
17 kasım 2021
Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil