Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem 14 Nisan 2023 336 Görüntüleme

KUŞADASI’NDAKİ ÇOCUKLAR ‘LIKIR LIKIR’ SÜT İÇİYOR

 

KUŞADASI BELEDİYESİ HER AY DAHA FAZLA ÇOCUĞA SÜT DESTEĞİ SAĞLIYOR

Kuşadası Belediyesi, kentte yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin 2-5 yaş arasındaki çocuklarına süt desteğinde bulunmaya devam ediyor. Geçen ay başlatılan projede, bugüne kadar 686 hanedeki 756 çocuğa 6 bin litrenin üzerinde süt ulaştırıldı.

Sosyal belediyecilik alanında yürüttüğü çalışmalarla takdir toplayan Kuşadası Belediyesi, ekonomik krizden etkilenen dar kesimli ailelere, çocuklarının sağlıklı büyüyebilmesi için mart ayından itibaren süt desteğinde bulunmaya başladı. ‘Kuşadası’nda çocuklar lıkır lıkır süt içiyor’ sloganı ile başlatılan destekte, Tire Süt Kooperatifi’nden temin edilen sütler, bu ay da sağlıklı ve geri dönüştürülebilir 1 litrelik tetra pak ambalajlar içerisinde başvuru yapan ve tespit edilen tüm ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine götürüldü. Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2-5 yaş arası her bir çocuk için aylık 8 litre sütü imza karşılığında ailelere teslim etti. İkinci ayına giren süt desteğinde bugüne kadar 756 çocuk için 686 haneye 6 bin litrenin üzerinde süt ulaştırıldı. Projeden geçen ay 418 çocuk faydalanmıştı.

Süt desteğinden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler ‘sutdestegi.kusadasi.bel.tr’ adresinden ve 444 71 14 numaralı Güvercin Masa hattı aracılığıyla başvuru yapabiliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil