Ana Sayfa Yazarlar 26.04.2023 733 Görüntüleme

Aktüel Ada Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMLER

Ülkenin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 18 gün kaldı. Vatandaşlar bütün siyasetçileri gerek televizyonlarda gerek sosyal medyada takip ediyor. Bir çok seçmen kararını çoktan vermiş olsa dahi kararsız seçmenler de mevcut. Yine de tüm seçmenlerin siyasilerin seçim vaatlerini ve tutarlılıklarını takip ettiği ve kendi içerisindeki hassasiyetleri çerçevesinde son değerlendirmelerini yaptığını görüyoruz.

Beni şaşırtan önceki seçimlerde yapılan mitingleri görememek oldu. Bu bile bir çeşit dönüşümün , değişimin habercisi. Önceki seçimlerde Cumhuriyet rekorlarının kırıldığı kalabalıklar, mitingler yok artık. Sosyal medya ve pandemi (her ne kadar sonlanmış olsa dahi insanların bir kısmını sokaklardan çekti) bu konuda etkili olan ana faktörler. Değişim dönüşüm demişken şaşkınlık içerisinde izlediğim bir diğer konu ; aylar yıllar içerisinde defalarca parti değiştiren büyüklerim oluyor. Elbette herkesin demokratik hakkına saygım var ancak bu konuda bir düzenleme gerektiği düşüncesindeyim. Örneğin ; 6 ay içerisinde 3 parti değiştiren veya 10 senelik bir dilim içerisinde 5-6 parti değiştiren büyüklerimi görüyorum. Belki de bana ters gelen makul bir olaydır ama bana öyle gelmiyor. En azından bu konuya bir süre kısıtlaması getirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Değişim dönüşümlere tabii ki açığız ancak taban tabana zıt fikirler arasında (bunların çoğu birbirleri ile var oluş mücadelesi vermiş partiler) geçiş yapan kişiler ne konuda bir tutarlılık sahibi olup , siyaset yapacak ve halka katkı sağlayacak ki?

Herkesin konsantre olduğu konunun ve kritik olanın 50+1 almak olduğunu biliyorum. Kritik olanın 50+1 olduğu dönemde bu mu önemli neden bunu yazdın diye soracak olanlar olacaktır. Ancak tabanda belli tutarlılıklar göstermedikçe sorunların çözüleceğini düşünmediğimi söylemek istiyorum ve parti geçişleri konusunda düzenleme talep ediyorum. Unutulmamalı ki bilgiye ve birbirimizi takibe erişmekte en kolay çağdayız ve genç seçmenlerin oy verme tercihlerinde oldukça önemli bir konudan bahsediyorum.

Saygılarımla..

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil