FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 19.09.2023 479 Görüntüleme

Araştırmacı , Yazar

SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA !

Böyle bir mantık olabilir mi? “Bırakalım fiyatlar yükselebildiği kadar yükselsin. Fiyatlar yükselince talep düşer. Talep düşünce, fiyatlarda düşer, dolayısıyla enflasyonda düşer” Çok beklersiniz !

Yaza yaza dilimizde tüy, kaleminizde mürekkep bitti. Üretmekten başka çaremiz yok. Her alanda; tarımda, hayvancılıkta, sanayide… bütün gücümüzle topyekün bir üretim seferberliği başlatmalıyız ! Enflasyonu düşürmenin tek yolu bu. Dün köyleri dolaştım. Çiftçilerle konuştum. “Mazot 41 lira traktörün marşına basmaya korkuyoruz. Gübre ve yem fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. Kendi karnımızı doyuramaz olduk” diyorlar. Elçiye zeval olmaz benden söylemesi. Bunun adı; serbest piyasa ekonomisi falan değil ! Bu düpedüz; Fırsatçılık – Ahlaksızlık – Açgözlülük – insafsızlık – hatta hainlik.

Serbest piyasa ekonomisinin bir insafı, bir sınırı vardı. Sınır mınır kalmadı! İsteyen istediği fiyattan satıyor. İşin tuhafı alıcısı da var!

Havalimanında bir şişe su 81, simit 203 lira ! 0.5 Lt su marketlerde 3 TL, ile 7 buçuk lira arasında değişiyor. mahalle bakkalında 2 buçuk lira. Simit simitçide 10 TL 20 kat, 30 kat fark olur mu? Bu nedir? Bu nasıl bir rezilliktir? Neden? diye sorguluyorsun. Bahaneleri, kiraların yüksek olması. (Bu iş yerlerini kim kiralıyor? Yada ihale ediyor. Vatandaşa evini kiralarken sınırlama koymayı biliyorsunuz !) Hangi hassas formülle(!) bu fiyatı belirledin arkadaş? Açıklada bilelim. 80 değil 81 lira. 200 değil 203 lira! Küsüratına kadar, ince ince hesap yapılmış. Fırından kaça aldın o simiti de 203 liraya satıyorsun? 1.5-2 liraya aldığın o suyu, hangi vicdanla, utanmadan 81 liraya satıyorsun? Verdiğin kiranın kaç katını vatandaştan çıkarıyorsun acaba?

Bu ülkede, milyonlarca insan açlık sınırının 3’te biri ücretlerle yaşama tutunmaya çalışıyor. Yazın ortasında, sebzenin meyvenin en bol olduğu dönemde, marketlerde pazarlarda fiyatlar dudak uçuklatıyor. Dünyanın en bereketli topraklarında çocuklarımız; yeteri kadar meyve, et, süt, yumurta, peynir yiyemiyor. Yazık değil mi?

Akaryakıt fiyatlarını belirlerken, dolar kuru ve Brent petrol varil fiyatının baz alındığını biliyoruz. 5 ay öncesinden, yani seçim öncesinden bugüne brent petrol yüzde 20 artmış. Dolar yüzde 40 artmış. Buna rağmen akaryakıtın pompa fiyatları 5 ay öncesine göre neden yüzde 120 arttı ? Ne demiş atalarımız? “Balık baştan kokar” Vatandaşının hakkını korumakla görevli olan devlet; kontrol ve denetim mekanizmalarını çalıştırmazsa, fırsatçıya, haine kötü örnek olursa, sözün bittiği yerdeyiz.

İlyas Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BOYKOT HİKAYE FİYATLAR BAHANE

BOYKOT HİKAYE FİYATLAR BAHANE

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil