Ana Sayfa Dünya, Gündem, Kadın, Medya, Politika, Yaşam 3 Ekim 2023 357 Görüntüleme

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kuşadası Şube Başkanlığından Basın Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığında , 81 İlimizin tüm ilkokul, ortaokul ve liselerinde (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) kısa adıyla ÇEDES Projesi adı altında “Değerler Eğitimi” vermek üzere “Manevi Danışman “ olarak imam,vaiz/vaize,din hizmetleri uzmanı ve Kur’an kursu öğrencilerini görevlendirmesi üzerine uygulamanın iptal edilmesi için tüm yurtta mücadele başlattık.

Milli, devrimci kadın hareketinin önderi olan Derneğimiz , milli eğitimi dinselleştirme amacıyla hazırlandığı belli olan ÇEDES konsunda halkımızı bilgilendirmek ve projenin iptali için meydanlardadır. Değerler Eğitimi ,Cumhuriyet kurulduğundan beri çeşitli adlar altında eğitim müfredatında yer almış çok gerekli ve önemli bir eğitimdir kesinlikle önemsiyoruz. Ancak bu eğitim yalnızca MEB tarafından ve Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde verilebilir. Bugün Türkiye’mizin ihtiyacı olan , çocuklarımızı emperyalist kültürden arındırmak, evrensel değerler ve kendi asli değerlerimizle donatmaktır. Bu da Cumhuriyetimizle beraber hayata geçen milli, halkçı, devrimci değerleri içerir.

Bu değerlerimiz emperyalizmin kültürel saldırısıyla aşındırılmıştır. Görevimiz bunları çocuklarımıza geri kazandırmaktır. Milli Eğitim Temel Kanunu’ndaki ilkeler esasen bunlardır. Değerler Eğitimi asla din eğitimi değildir. Hepimizin görevi çocuklarımıza ve değerlerimize sahip çıkmaktır. O yüzden ÇEDES iptal edilmelidir.

Saygılarımızla

A.Handan ERSİN

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kuşadası Şube Başkanı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil