FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem, Yaşam 30 Ekim 2023 223 Görüntüleme

Kuşadası’nda muhteşem Cumhuriyet korteji

Kuşadası’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet korteji düzenlendi. Kısmet Otel Kavşağı’ndan başlayan ve Kuşadası Belediyesi Hizmet Binası önünde biten korteje yaklaşık 35 bin kişi katıldı.

Kuşadası’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Bir gün öncesinde Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri, sabah ilçe kaymakamlık binasında gerçekleştirilen tebrik töreniyle devam etti. Kaymakamlıktaki kabulden sonra Özer Türk Stadı’nda resmi geçit töreni yapıldı.

Kutlamalar,  akşam saat 19:00’da Kısmet Otel Kavşağı’ndan başlayan 100’üncü yıl korteji ile devam etti. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen korteje yaklaşık 35 bin kişi katıldı. Yürüyüşte vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ve meşaleler taşıyarak hep bir ağızdan marşlar söyledi. Atatürk Bulvarı üzerinden Kuşadası Belediyesi Hizmet Binası’na yürüyen korteje Belediye Başkanı Ömer Günel ailesi ile birlikte eşlik etti. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları, Kuşadası Belediye Meclis üyeleri, siyasi partiler, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı kortejde ön bölümde yer alan motosikletliler, Kuşadası Belediye Bandosu, Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Lisesi mezunlarının oluşturduğu Veteran Boru ve Trampet takımı ve jonglör gösterileri büyük ilgi gördü. Kortejin yürüyüşünü tamamlaması 1 saatten fazla sürdü.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil