Ana Sayfa Gündem, İletişim, Medya, Politika, Sağlık, Yaşam 30 Kasım 2023 381 Görüntüleme

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ SÖKELİ BALIKÇILARIN MAĞDURİYETİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ SÖKELİ BALIKÇILARIN MAĞDURİYETİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP’Lİ EVRİM KARKAOZ DOĞANBEY VE TUZBURGAZI BALIKÇILARI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın Söke’de fırtına ve şiddetli yağışın Karina Dalyanı’nda oluşturduğu hasar nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan Doğanbey ve Tuzburgazı balıkçılarının mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

“Fırtına, Karina Dalyanı’ndaki Balıkçıları Vurdu”

Geçtiğimiz hafta sonu fırtına nedeniyle Söke Karina Dalyanı’ndaki Doğanbey-Tuzburgazı Su Ürünleri Kooperatifine ait tunuzların hasar alması sonucu yaklaşık 100 ton balık açık denize kaçmış; balıkçı tekneleri hasar görmüş ve balıkçılık malzemeleri kullanılamaz hale gelmişti.

Doğanbey ve Tuzburgazı mahallelerinde geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşların yaşadıkları mağduriyeti Meclis gündemine taşıyan Karakoz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya zararlarının karşılanması çağrısı yaptı.

“Doğanbey Ve Tuzburgazı Halkının Zararları Karşılanmalıdır”

CHP’li Evrim Karakoz TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde Doğanbey ve Tuzburgazı mahallelerinde kooperatif üyesi 200’ün üzerindeki balıkçı vatandaşın ve balıkçılıkla geçimini sağlayan yaklaşık 2.000 insanın yaşanan felaket nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadığına dikkat çekerek; “Her şeyini kaybetme noktasına gelen balıkçı vatandaşlarımızın fırtına nedeniyle oluşan zararları bir an önce karşılanmalıdır. Bölgede 50 yıldır balıkçılık yapan Doğanbey ve Tuzburgazı halkına balıkçılığa devam edebilmeleri için gerekli devlet destekleri sağlanmalıdır.” dedi.

“Sökeli Balıkçılar İçin Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’ya Çağrı Yaptı”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya şu soruları sordu:

  1. Bakanlığınıza bağlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce bölgede yapılan incelemeler sonucunda kooperatif üyesi balıkçılarımızın zararları eksiksiz raporlarmış mıdır? Tespit edilen ve rapora işlenen zararın maddi boyutu ne kadardır? Bunun ne kadarı bakanlığınızca karşılanacaktır?
  2. Karina Dalyanı’nda doğal ortamında tutulan balıklardan ne kadarının dalyandan açık denize kaçtığı tespit edilmiş midir?
  3. Doğanbey-Tuzburgazı Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçıların yaşayacakları gelir kaybı göz önünde bulundurularak geçimlerini sağlayabilmeleri için bu vatandaşlarımıza ek yardımlar yapılacak mıdır?
  4. Bölgede 50 yıldır balıkçılık yapan ve yaşanan afet nedeniyle ekmek teknelerini kaybetme noktasına gelen Doğanbey ve Tuzburgazı halkının balıkçılığa devam edebilmeleri için gerekli devlet destekleri sağlanacak mıdır?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil