FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Yazarlar 29.12.2023 332 Görüntüleme

1985 yılında Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans, 1989 yılı Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Lisans mezunu. Konya, Hakkari, Safranbolu Devlet Hastanelerinde Diyetisyen olarak çalışıp, 2005 yılında emekli oldu.

ELLER YUKARI

Hayat ; kurallara sığamayacak kadar büyük, kısıtlanmasını kaldıramayacak kadar kısa, bayağılaştırılamayacak kadar ulvi, heba edilemeyecek kadar kıymetliydi. Hayat her zaman çok bilinmeyenli bir denklemdi, denklemi çözmek için, matematikte usta olmak bile yeterli değildi ! O sabit duramazdı anbean değişirdi, bilinmeyenlerin sayısal değeri de sabit duramaz değişirdi, öyle ise nasıl çözülebilirdi ki. Onu, önünde bulduğunca yaşamak geremiyor muydu.? Düşünmeden, tartmadan, planlamadan, olduğu gibi kabul edip, umudunu da bırakmadan yaşamak !

Tam teslimiyet bu muydu. Tam teslimiyet, ne büyük rahatlıktı. Öylenin böylenin yokluğu. Ah bu zihnini bir durdurabilseydin. Düşüncelerini öyle başı boş bırakabilseydin. Saldım çayıra yapabilseydin. Onları hizaya sokmak için boşa kürek çekmekten yıldığına göre, artık vazgeçmek zamanı olabilir miydi. İç sesin bağıra bağıra havlunu at rahayla diyor.. Dinlesen ya onu. Olanı olduğu gibi yaşasan ! Olanla aksan, nereye diye düşünmeden etmeden.

Hak şerleri hayr eyler

Zan etme ki ğayr eyler

Ârif ânı seyr eyler

Mevlâ görelim neyler

Neylerse güzel eyler

Dememiş mi Erzurumlu İbrahim Hakkı. Mevlam bizim şer olarak gördüklerimizden hayırlar çıkarır. Zannetme ki, O hayırdan başka bir şey yapar. O’nun yaptığı her şey hayırlıdır. Mânevî tecrübeyle mârifet ve hakîkat mertebesine erişen kimse gönül rahatlığı içinde anı seyreder, endişe etmez. Sabırla Mevlamızın nasiplerini bekle. Senin için her ne nasipse, güzel olan da odur diyor. Ne kadar doğru diyor.

Pazar günü yeni bir yılı daha karşılayacağız. Bu yılbaşımda İbrahim Hakkının söylemini düşünmek istiyorum. Önümdeki gelecek olan yılı, ellerim yukarıda karşılamak emelindeyim…

Sevgiyle

Dyt. Güner Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil