Ana Sayfa Yazarlar 22.01.2024 336 Görüntüleme

Araştırmacı , Yazar

GETİRİSİ ÇOK BÜYÜK, EN KARLI İŞ !

“Kraldan çok kralcı” sözünü bilirsiniz. Bunun en ilginç örneklerini TV’lerde sıklıkla görüyoruz. Kişisel menfaat sağlamak adına nasılda cengaverce mücadele veriyorlar. Seslerini yükseltip, kavgayı bile göze alıyorlar. Tabii bütün amaçları yaranmak istedikleri güç odağının dikkatini çekmek, mesaj gönderebilmek.

Toplumsal çürümenin, ahlaki yozlaşmanın nedenlerinden biri de ödüllendirilmiş yalakalıktır. Tabasbus ( menfaat için yaltaklanma ) maalesef ülkemizin acı gerçeğidir. Sistemi işlemez hale getiren, tıkayan da budur.

Yüzlerine dikkatle bakın. Aynı karaktersiz ifadeyi göreceksiniz. Hepsi birbirine benziyor. Yöntemleri, hedefleri, çıkarları aynı. Başarılı olanların daha doğrusu ödüllendirilenlerin sayısı o kadar çok ki, birde bakıyoruz ki, bunlara özenen yenileri peydah olmuş. Kendini parçaladığı halde bir türlü amacına ulaşamayanların sayısı da az değil. Herhalde, dozunu ayarlayamayıp, fazla abarttıkları için olsa gerek. “Burnundan fitil fitil getirip, hesap sormazsam namerdim” diye meydanlarda höykürenlerin daha sonra nasıl kraldan çok kralcı olduklarına da hayretle tanık olmadık mı? Buda farklı ve daha zekice bir taktik herhalde.

İktidar yada muhalefet, hiç farketmiyor. İki taraftan da menfaat kovalayan bir çok yalaka var. Çünkü bu işin getirisi oldukça yüksek!

Amacına ulaşanlar, yani ödüllendirilenler farklı kimliklerle karşımıza çıkıveriyor.

* Millet vekili adaylığı. Seçilirse Millet Vekili

* Belediye başkanlığı adaylığı. Seçilirse, Belediye Başkanı

* Danışmanlık

* Rektörlük, dekanlık

* Yönetim kurulu üyelikleri

* Genel müdürlük, müdürlük

* İş adamı, araştırma şirketi sahibi ise ihale kapma…

* Medya patronu ise, yüklü reklam geliri elde etme…

Aklı başında bir yönetici, gerçeği usulünce kendisine söyleyebilen ve işinin ehli insanları bulup çıkarmak zorunda olduğunu bilir. Onların etraflarında şaklabanlar yoktur. İşini gerektiği gibi, dürüstçe yapan, düzgün çalışma arkadaşları ve dostları vardır.

Ödüllendirilen yalakalık ülkemizin en önemli sorunlarından biridir. İşi ehline değil yalakaya verirseniz, liyakat de ayaklar altına alırsınız. Yalaka, yanlış yaptığınızda sizi eleştiremez, tepkinizden çekinir. Düzeninin bozulacağından korkar. Size duymak istediklerinizi söyler. Egonuzu yükseltecek cümleler kurar. Hata yapmanıza neden olur. Devlet yönetiminde yalakalığa yer yoktur. Osmanlıda kralın soytarıları vardı. Şimdi onların yerini yalakalar aldı.

İlyas Erbay

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil